Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΤΟ ΛτΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟΥ κ. ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Πειραιάς 26-05-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
​ 
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 20ης Μαΐου 2015, στη συζήτηση για το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που ήταν η ενημέρωση του σώματος για το Δημοτικό Θέατρο από τον καλλιτεχνικό του διευθυντή κ. Νίκο Διαμαντή, θεωρούμε ότι ο κ. δήμαρχος επιχείρησε -ιδιαίτερα επίμονα και έντονα- να μετατοπίσει άνισα το βάρος της αντιξοότητάς του λόγω της μεταξύ μας διένεξης σχετικά με την ανάγνωση του κειμένου τοποθέτησης του κ. Μαρινάκη, στην υποτιθέμενη -κατά την άποψή του- υποκριτική στάση μας έναντι του κ. Διαμαντή, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ένα δελτίο τύπου της παράταξής μας που έθετε ερωτήματα σχετικά με την πολιτική του καλλιτεχνικού διευθυντή ως προς το ελληνικό θεατρικό ρεπερτόριο.
Θλιβερό πράγματι! Σχετικά με τον ειλικρινώς εγκάρδιο και εμπνεόμενο από ελπίδα και εμπιστοσύνη χαιρετισμό μας στον κ. Διαμαντή, ο κ. δήμαρχος θέλησε να μας εκθέσει.
Ο ίδιος ο κ. Διαμαντής, όταν του ζητήσαμε να εκφράσει -ως αυτός που πραγματικά θα είχε λόγο να το κάνει- πως είχε εισπράξει όσα αναφέρονταν σ’ αυτό το δελτίο τύπου, αρκέστηκε σ’ αυτό που και δίκαιο και εύλογο είναι για κάποιον που γνωρίζει τις απόψεις και τις ενέργειές μας για το δημοτικό θέατρο. Είχε υποθέσει -είπε- ότι ο συντάκτης του δεν θα πρέπει να γνώριζε τη δική του διαδρομή σχετικά με το ελληνικό θέατρο.
Το δελτίο τύπου που επιχειρήθηκε από τον κ. δήμαρχο να αναχθεί στον κόλαφο της παράταξής μας περιείχε απόψεις που δεν εκφράζουν το αίσθημα και τις εντυπώσεις που έχουμε αποκομίσει μέχρι στιγμής από τον κ. Διαμαντή και αυτά του τα εκφράσαμε για άλλη μία φορά. Ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν προβήκαμε εξ αρχής σε δηλώσεις που εξηγούν ή διορθώνουν το περιεχόμενο αυτού του δελτίου -πράγμα για το οποίο με υπερβολικό αντιπολιτευτικό ζήλο μας εγκάλεσε ο κ. δήμαρχος- είναι ότι έχουμε αυτοπεποίθηση τόση ώστε να μην απολογούμαστε για όσα έχουμε ήδη αποδείξει, καθώς επίσης και συναίσθηση των μεγεθών τόση ώστε να ιεραρχούμε τα πράγματα με τα ανάλογα αντανακλαστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: