Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΛτΑ: να εντοπιστούν τα αίτια και να ληφθούν μέτρα για την οριστική απομάκρυνση της δυσοσμίας από τον Πειραιά│Δελτίο Τύπου


Μια έντονη, αποπνικτική μυρωδιά, που παραπέμπει σε ορυκτέλαια, έχει εγκατασταθεί για τα καλά στην περιοχή μας -από το Πέραμα μέχρι το Νέο Φάληρο- τις τελευταίες μέρες. Άγνωστη η προέλευση της δυσοσμίας και ακόμα πιο άγνωστα τα μικροσωματίδια των ρύπων που μπολιάζουν τον αέρα που εισπνέουμε. Συμπολίτες μας με προβλήματα υγείας παραπονούνται ότι δυσκολεύονται να πάρουν ανάσες.

Πριν να είναι πολύ αργά, το «Λιμάνι της Αγωνίας» -ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε περιβαλλοντικά θέματα και σε ζητήματα ρύπανσης και μόλυνσης του περιβάλλοντος- κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προκειμένου να μην βρεθούμε σε καταστάσεις μη αναστρέψιμες. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής μας, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (29-7-2019) και στη διάρκεια της προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ρώτησαν σχετικά τον δήμαρχο, αλλά ο κ. Μώραλης το προσπέρασε και δεν έδωσε καμιά απάντηση για τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να πάρει ο Δήμος, σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους παραλιμένιους Δήμους, ώστε να αντιμετωπίσει και να αποτρέψει τη δυσοσμία.
Για εμάς το θέμα είναι μείζον. Οι ζωές μας μας ανήκουν και είναι στο χέρι μας να τις προστατέψουμε, αλλά είναι και υποχρέωση του Δήμου, του Κράτους και των αρμόδιων φορέων να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία εντοπίζοντας τα αίτια της δυσοσμίας και λαμβάνοντας μέτρα για την οριστική απομάκρυνσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: