Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Χ.Α.

Τα  ξημερώματα δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο Κερατσίνι, από μέλος της Χρυσής Αυγής,  ο Παύλος Φύσσας, 34 ετών, γνωστός στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση και μουσικός. 
Το περιστατικό συνέβη στην οδό Π. Τσαλδάρη στην Αμφιάλη. Το θύμα βρισκόταν σε καφετέρια, χρυσαυγίτες τον αναγνώρισαν και άρχισαν να τον περικυκλώνουν, όταν ένας απ’ αυτούς τον μαχαίρωσε εν ψυχρώ. 
Πρόκειται για ένα ακόμη στοχοποιημένο  χτύπημα του φασισμού ενάντια  στη δημοκρατία, καθώς ο φασισμός οπλίζει το χέρι του απέναντι στους εργαζόμενους, (πρόσφατη επίθεση στο Πέραμα), στους αριστερούς, στους ενεργούς νέους και νέες, στους μετανάστες, στους ομοφυλόφιλους, στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε όσους και όσες αντιστέκονται στη βία, που μας ασκείται από τους κυβερνόντες και την πολιτική τους. Ο φασισμός συντάσσεται και εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και τη μνημονιακή πολιτική σε βάρος του λαού, καθώς σε μια πραγματική δημοκρατία δε θα  υπήρχε χώρος και ανοχή σε τέτοιες εγκληματικές πράξεις, που λαμβάνουν χώρα καθημερινά.


Δε θα περάσει  ο φασισμός, δε θα υποκύψουμε στην πολιτική του φόβου και της τρομοκρατίας. Όσο και αν προσπαθούν να αλλοιώσουν την ιστορία ή να θολώσουν τα γεγονότα με θεωρίες περί «άκρων», εμείς τους απαντάμε ότι ο λαός δεν ξεχνά την  ιστορία, γιατί την έζησε και πως «άκρο» έφτασαν ν’ αποκαλούν τη δημοκρατία, η οποία διακυβεύεται καθημερινά με την εξαθλίωση του λαού, τη φτώχεια, τις απολύσεις, τη διάλυση της δημόσιας παιδείας και της  υγείας, τη σωματική και ψυχική βία και καταστολή.


Παλεύουμε όλοι μαζί για μια πραγματική δημοκρατία, με το σύνθημα του Πολυτεχνείου που ηχεί ακόμη ζωντανό: «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία». Ενάντια στο φασισμό και  το σκοταδισμό,  στηρίζουμε και συμμετέχουμε στους δίκαιους αγώνες του κόσμου της δουλειάς και της νεολαίας.


Εξορίζουμε το φασισμό από τις γειτονιές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: