Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Λιμάνι της Αγωνίας - Δελτίο τύπου: η δημοτική αρχή Γιάννη Μώραλη εκχωρεί βασική ανταποδοτική υπηρεσία του Δήμου σε ιδιώτες και μας «αλλάζει τα φώτα»

Πειραιάς, 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, στη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου [17-9-2018], η εισήγηση για την ενεργειακή αναβάθμιση – αυτοματοποίηση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Πειραιά, με τρόπο πληρωμής την εκχώρηση σε ιδιώτη και σε βάθος 12ετίας μέρους των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού. Και αυτό χωρίς προηγουμένως να έχει κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις δημοτικές παρατάξεις η σχετική οικονομοτεχνική μελέτη.

Η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» θεωρεί ότι πρόκειται για απόφαση που υποβαθμίζει και περιθωριοποιεί τις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ υπερθεματίζει την άμεση εμπλοκή μιας ιδιωτικής επιχείρησης στη διαχείριση των χρημάτων του πειραϊκού λαού, καθώς ιδιωτικοποιείται στην ουσία η Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού – Μηχανολογικού.

Βεβαίως και συμφωνούμε ότι είναι απαραίτητη η - με μεγάλη καθυστέρηση- ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και η μείωση των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης του. Άλλωστε, στη διάρκεια της 20χρονης διαδρομής μας, έχουμε αποδείξει με αγώνες και διεκδικήσεις την ευαισθησία μας για το περιβάλλον και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Πιστεύουμε, όμως, ότι αυτή είναι μια διαδικασία που μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από τις ίδιες τις υπηρεσίες του Δήμου και την αξιοποίησή τους, χωρίς να απαιτείται η ανάθεσή της σε αλλότρια συμφέροντα ιδιωτικής φύσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα περίπου 30.000.000€ που με κόπους, στερήσεις και θυσίες πληρώνουν ετησίως οι δημότες για τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, μόνο τα 2 / 3 δαπανούνται για τους σκοπούς αυτούς, ενώ τα υπόλοιπα διοχετεύονται στην κάλυψη άλλων αναγκών, κατά παρέκκλιση της σχετικής νομοθεσίας.

Αυτό σημαίνει ότι η δημοτική αρχή έχει τη δυνατότητα προμήθειας του απαραίτητου ηλεκτρολογικού υλικού και της συντήρησής του, καθώς και του απαραίτητου εξοπλισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση και τους απαιτούμενους αυτοματισμούς του συστήματος.

Όμως, η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη, στα σχεδόν τέσσερα χρόνια της θητείας της, απέδειξε ότι αδυνατεί να υλοποιήσει μεγάλα ή έστω μικρά έργα, να κινητοποιήσει το μηχανισμό του Δήμου και να τον εντάξει αποτελεσματικά σ’ αυτά. Και έχοντας υπόψη της την καταφανή αποτυχία της, αλλά και τη δύσκολη αναμέτρησή της στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, επιχειρεί να μας «αλλάξει τα φώτα», κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Η παράταξή μας, «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας», καταψήφισε την εισήγηση της δημοτικής αρχής και κάλεσε τον Δήμαρχο
* να επαναφέρει τη συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με την οικονομοτεχνική μελέτη,
* να συζητήσει ουσιαστικά με τους εκπροσώπους των σωματείων των  Υπαλλήλων του Δήμου, ανταποκρινόμενος στο αίτημά τους, αλλά και να εγγυηθεί για το μέλλον της εργασίας τους,
*να ενημερώσει και να διαβουλευτεί με τους φορείς της πόλης και τους δημότες,
*να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες και το προσωπικό του Δήμου.

Το ΛτΑ στηρίζει με κάθε τρόπο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υποδομών της πόλης μας μέσα από διαδικασίες δημοκρατικού διαλόγου και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: