Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δευτέρα , 2.12.13
Το Δημοτικό Συμβούλιο άρχισε χωρίς την παρουσία του Δημάρχου και όλοι θεωρήσαμε ότι θα περνούσαμε μια μέρα,  χωρίς μεγαλοστομίες και υπερβολικές χειρονομίες. Δυστυχώς, όμως, η ευφορία μας δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Δήμαρχος κατέφθασε ασθμαίνων στην αίθουσα, κάθισε στην καρέκλα του, έβγαλε το  κομπολόι του και πήρε θέση. ‘Πρόκανα!’ είπε και αμέσως ο πρόεδρος του έδωσε το λόγο…1. «Ο ΟΛΠ δεν πωλείται – τελεία και παύλα», λέει ο Δήμαρχος. Η διαδικασία μετοχοποίησης μπορεί να έχει αρχίσει, αλλά ο Δήμαρχος επιμένει ότι το λιμάνι δεν πωλείται.
2. «Τα δικαστήρια δεν φεύγουν από τον Πειραιά». Μάταια ο κ. Καρδαράς, αλλά και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του επισημαίνουν ότι η διαδικασία έχει αρχίσει, ότι γίνονται επισκευές, ότι ο πρόεδρος του ΔΣΠ συμφωνεί -, ο Δήμαρχος επιμένει, τα δικαστήρια δεν φεύγουν από τον Πειραιά. Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;
3. «Τα παραρτήματα του ΙΚΑ δεν φεύγουν», δηλώνει  ο Δήμαρχος, παρά το ότι ο κ. Καρδαράς του υπενθυμίζει ότι έχουν ήδη φύγει. Ο Δήμαρχος επιμένει… μπορεί να γίνονται κάποιες επισκευές στα κτήρια,  αλλά δεν έχουν φύγει τα παραρτήματα. Τα κτίρια άδειασαν για να ...επισκευαστούν!
4.  ‘Ολοι, μα όλοι οι άστεγοι στον Πειραιά έχουν στεγαστεί. Θαύμα!
 Όλοι μα όλοι οι πεινασμένοι σιτίζονται. Κι άλλο θαύμα!
 Κανένα παιδί δεν έχει μείνει έξω από βρεφονηπιακό σταθμό, όλα μα όλα έχουν γιατρούς, εμβόλια, φάρμακα! Αυτό θα πει να τα έχεις καλά με την εκκλησία…
Το ένα θαύμα διαδέχεται το άλλο  και πραγματικά αναρωτιόμαστε τι έχουν οι Πειραιώτες και παραπονιούνται? Αχαριστία!
Ο Πειραιάς έχει γίνει σωστός παράδεισος επί διακυβέρνησης Μιχαλολιάκου, ο οποίος μάλιστα ήταν κατηγορηματικός: ‘Το λιμάνι μας ανήκει, αλλά τώρα το διαχειρίζεται μία ΑΕ, στο μέλλον θα διεκδικήσουμε και θα κερδίσουμε και πολιτιστικά: την Παγόδα, το Παλατάκι, και όποιες άλλες περιοχές δεν είναι απόλυτα του λιμανιού,  αλλά καλά κάνετε και ανησυχείτε’ κατέληξε ο Δήμαρχος,  αφήνοντας ένα μικρό παραθυράκι για παν ενδεχόμενο.
Ο  κ. Καρδαράς, του υπενθυμίζει ότι στις 27/7/2012 είχε πει ‘ότι αν πωληθεί ο ΟΛΠ ή θα έχω ηττηθεί, ή δεν θα είμαι Δήμαρχος και αν είμαι θα είμαι έτοιμος να παραιτηθώ’, όμως στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος δεν βρήκε αν σχολιάσει κάτι. 
Στη συνέχεια πήρε από τον εαυτό του όλα τα εύσημα για το 1 εκατ. ευρώ που του έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών για το Δημοτικό Θέατρο, καθώς επίσης και για το Στρατόπεδο Παπαδογεωργή. Αποκάλυψε ότι ο κ. Αβραμόπουλος, του υποσχέθηκε 10 στρέμματα από το πρώην στρατόπεδο Σακελίων. Τι ωραία πράγματα! Τι πιο  φυσικό ο νυν Υπουργός Άμυνας να κάνει ένα μικρό δωράκι σε ένα πρώην υφυπουργό στο ίδιο Υπουργείο, έτσι για να βοηθήσει λίγο στην προεκλογική του καμπάνια …
Μάταια του επισήμανε ο κ. Καρδαράς ότι στο στρατόπεδο Παπαδογεωργή μένουν 16 οικογένειες, που αποτελούνται από 40 άτομα, 11 παπούδες και γιαγιάδες, 12 παιδιά ηλικίας 7-18 χρονών, που πηγαίνουν σε σχολεία των Καμινίων,  10 στο Δημοτικό και  2 στο Γυμνάσιο. Ο Δήμαρχος, όχι μόνον αρνείται να απαντήσει, αλλά κατηγορεί τον κ. Καρδαρά για λαΐκισμό και μάλιστα ακραίο!
Έτσι για την ιστορία να πούμε ότι αυτοί που μένουν εκεί είχαν πάρει μια υπόσχεση επί ΠΑΣΟΚ ότι θα μπουν σε κάποιο πρόγραμμα στέγασης  προσφύγων που δεν έγινε ποτέ. Όταν ο κ. Μιχαλολιάκος ήταν υφυπουργός Άμυνας, προφανώς με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, παραχώρησε το στρατόπεδο στο Δήμο Πειραιά. Οι κάτοικοι προσέφυγαν σε κάποια δικαστήρια και τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να φύγουν,  χωρίς να υλοποιηθεί η υπόσχεση που είχαν πάρει. Τώρα, επειδή ο Δήμαρχος χρειάζεται το χώρο για προεκλογικούς σκοπούς τους διώχνει όλους, αλλά υπόσχεται να στεγάσει του γέροντες σε ένα ξενοδοχείο για ...δύο μήνες! Αυτό θα πει κοινωνική αλληλεγγύη! Αυτό θα πει κοινωνική μέριμνα για ηλικιωμένους, για παιδιά, για άνεργους και ανήμπορους!
Η συνέχεια στο επόμενο επεισόδιο, την επόμενη Δευτέρα …

    Το Λιμάνι της Αγωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: