Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 31-5-15


Φίλες και φίλοι,

αύριο Κυριακή στις 11:00 και για ένα δίωρο η
 Ιστορικός και Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά
​,​
Ευαγγελία Μπαφούνη
​,​
μας ξεναγεί στα ίχνη του πρώην βιομηχανικού Πειραιά και συνδέει τη Βιομηχανία και το Τρένο με το Λιμάνι και τη
​Μετανάστευση. Σημείο
 εκκίνησης το Εργοστάσιο του Ο.Σ.Ε στη Λεύκα (Θηβών και Ρετσίνα).
​ Συγκεντρωνόμαστε λίγο νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσει ο περίπατος ακριβώς στην ώρα του. Φοράμε άνετα παπούτσια και έχουμε μαζί μας καπέλο και νερό.


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

​Το Λιμάνι της Αγωνίας http://tolimanitisagonias.blogspot.gr, με 15ετή και πλέον συνεχή παρουσία στα κοινά του Πειραιά, συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας http://www.emdpiraeus.gr/ -ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Δήμου Πειραιά- με τον Ιστορικό περίπατο που διοργανώνει η Ομάδα Πολιτισμού με τίτλο Βιομηχανία-Τρένο-Λιμάνι-Μετανάστευση.

Την Κυριακή 31 Μαΐου 2015, 11:00-13:00, η Ιστορικός και Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά Ευαγγελία Μπαφούνη μας ξεναγεί στα ίχνη του πρώην βιομηχανικού Πειραιά και συνδέει τη Βιομηχανία και το Τρένο με το Λιμάνι και τη Μετανάστευση, με σημείο εκκίνησης το Εργοστάσιο του Ο.Σ.Ε στη Λεύκα (συνάντηση Θηβών και Ρετσίνα).

Περιήγηση - ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου  και περίπατος  κατά  μήκος  της εγκαταλειμμένης γραμμής του τρένου, από την οδό Μεθώνης μέχρι τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Ο.Σ.Ε. στον Άγιο Διονύση.

Χαράζουμε ένα από τα Πειραϊκά Μονοπάτια  http://www.peiraikamonopatia.gr  και αναδεικνύουμε την ιστορική, αρχιτεκτονική, κοινωνική και πολιτιστική μορφή της Πόλης.  

Στις 13:00-15:00, το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά http://asmpeiraia.blogspot.gr θα μας υποδεχθεί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Ο.Σ.Ε. στον Άγιο Διονύση. Η αποβάθρα του σταθμού θα μετατραπεί σε αίθριο καφενείο, όπου θα προσφέρονται αναψυκτικά και τοπικά εδέσματα από την Ινδία ενώ σε εξέδρα κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών θα φιλοξενηθεί παράσταση διάρκειας 45 λεπτών. Πολυπολιτισμικές μουσικές, τραγούδια, θεατρική απόδοση ποιημάτων και κινησιολογική δραματουργία θα έχουν τον κύριο λόγο σε αυτή την παράσταση, μέσα από την οποία η Ομάδα Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού ενδιαφέροντος του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά στοχεύει να παντρέψει το χθες με το σήμερα.

Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Καλέστε και τους φίλους σας εντός και εκτός Πειραιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: