Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή του Λιμανιού της Αγωνίας προς Ιερά Μητρόπολη Πειραιά,για τον θερινό Κινηματογράφο " Φαντάζιο "


Πειραιάς, 8/12/2012

Αξιότιμοι κύριοι της Πειραϊκής  Εκκλησίας,

Το θέμα του θερινού κινηματογράφου «Φαντάζιο» επί της οδού Αφεντούλη έρχεται και επανέρχεται με δημοσιεύματά σας στον τοπικό τύπο.

Θέλουμε να σας διευκρινίσουμε ξεκάθαρα τα πιο κάτω:

1. Μετά από συστηματική έρευνά μας διαπιστώσαμε ότι οι νόμιμοι τίτλοι τους οποίους επικαλεστήκατε για την έκδοση οικοδομικής άδειας στο οικόπεδο του πρώην κινηματογράφου δεν υπήρχαν σε καμία αρμόδια αρχή ή δημόσια αρχείο.

Καθώς θεωρούσαμε ότι ήταν δυνατόν  να μας διέφυγε κάποιο έγγραφο, απόφαση  ή εν γένει πληροφορία, ζητήθηκε επίσημη συνάντηση μαζί σας, η οποία πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2008, στα γραφεία διοίκησης της Πειραϊκής Εκκλησίας στην Πειραϊκή.

Σε αυτή παρέστησαν ο τότε δημοτικός μας σύμβουλος επικ. καθηγητής πολεοδομίας ΕΜΠ, κ. Νίκος Μπελαβίλας και η δικηγόρος και νυν δημοτική μας σύμβουλος κ. Μαρία Σταθάκη, εκπροσωπώντας μάλιστα την «Επιτροπή Κατοίκων Πλ.Αλεξάνδρας-Πασαλιμανιού-Φρεαττύδας» η οποία είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις για τη διάσωση του κινηματογράφου. Οι εκπρόσωποί μας, σας παρουσίασαν το θέμα αναμένοντας τις διευκρινίσεις σας και σας ενημέρωσαν ότι προφανώς κάτοικοι και κινήσεις δεν έχουν λόγους  να αμφισβητήσουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας οιουδήποτε φορέα ή φυσικού προσώπου, αν πράγματι αυτά υφίστανται και επιδειχθούν τίτλοι ιδιοκτησίας ή παραχώρησης. Διότι μέχρι τότε τίτλοι δεν είχαν κατατεθεί σε καμία αρμόδια αρχή, η δε άδεια οικοδόμησης του χώρου που εκδώσατε, όπως γνωρίζετε, ανεστάλη. Ακόμη και   μέχρι σήμερα, δεν έχει εμφανιστεί κανένας τέτοιος τίτλος ούτε σε μας   ούτε οπουδήποτε αλλού.

Κατά τη γνώμη μας το ζήτημα μπορεί να λυθεί με τον εξής απλό τρόπο  τον οποίο και σας προτείνουμε: αντί των μακροσκελέστατων επιστολών θα ήταν αρκετή μία λιτή ανακοίνωσή σας, όπου κρίνετε εσείς σκόπιμο, η οποία απλώς θα αναφέρει τα πλήρη στοιχεία των νόμιμων τίτλων. Είναι τόσο απλό!

2. Σας θυμίζουμε ότι ο θερινός  κινηματογράφος «Φαντάζιο» έχει χαρακτηρισθεί δύο φορές διατηρητέο μνημείο από την πολιτεία και η κρίση αυτή επικυρώθηκε και από το ΣτΕ, που ομοίως αποφάνθηκε επί των προσφυγών σας.

Συνεπώς το ενδιαφέρον και ο αγώνας μας στηρίζονται σε δύο υπουργικές αποφάσεις και σε απόφαση ανώτατου δικαστηρίου, οι οποίες εξακολουθούν να είναι σε ισχύ.

Σας προτείνουμε, αν μεν είστε πράγματι ιδιοκτήτες, να συζητήσετε υπό αυτούς τους όρους για το μέλλον του χώρου, αν δε δεν είστε, να τον αφήσετε ήσυχο ή να βοηθήσετε και εσείς ώστε να μετατραπεί σε έναν ωραίο πνεύμονα πρασίνου και πολιτισμού, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για τους περίοικους και τους μαθητές των γειτονικών σχολείων. 

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ  ΑΓΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: