Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας»

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΥΡΙΟ Β.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ - ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Πειραιάς, 11 Οκτωβρίου 2012

Κύριε Δήμαρχε, 
Η κυβέρνηση δια του Υπουργού της κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη δυστυχώς έδειξε ότι δεν έχει το ανάστημα να σταθεί απέναντι στις εγκληματικές απειλές εναντίον των βρεφών και παιδιών που φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας. 

Κύριε Δήμαρχε, 
Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως δεν αντιδράσατε. Ελπίζουμε ότι καθυστερήσατε αναζητώντας τον τρόπο να προστατεύσετε την ισότητα, τη δημοκρατία και τον ανθρωπισμό όπως ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος στο οποίο ορκιστήκατε.
Γιατί όπως ξέρετε, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εναντίον παιδιών και βρεφών μόνο βάρβαροι και ψυχασθενείς έχουν στραφεί. Ακόμη και αυτό το δίκαιο του πολέμου τα προστατεύει όποιο χρώμα, καταγωγή , θρησκεία και φύλλο αν έχουν. 
Απαιτούμε από εσάς ΑΜΕΣΑ εντός των επομένων ωρών να πράξετε αυτό που ήδη έπραξαν δήμαρχοι και διοικήσεις βρεφικών και παιδικών σταθμών σε όλη τη χώρα: Να ζητήσετε από τις διοικήσεις των σταθμών να μην απαντήσουν στο αίτημα για «λίστες προγραφών» και να μην παραδώσουν κανένα στοιχείο που θα αφορά την εθνικότητα ή την καταγωγή των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί. 
Ευχόμαστε να έχετε το θάρρος να το κάνετε.

Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο - Το Λιμάνι της Αγωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: