Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Με τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά συναντήθηκε ο Νίκος Μπελαβίλας


Το ζήτημα του κτιριακού προβλήματος των πειραϊκών δικαστηρίων κυριάρχησε στην πολύωρη συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Νίκου Μπελαβίλα με τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.
Ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ενός επιχειρησιακού σχεδίου, για την πλήρη κάλυψη της λειτουργίας της δικαιοσύνης με πρόβλεψη δεκαετιών στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Δήλωσε πως ταυτόχρονα στηρίζει ανεπιφύλακτα, στην ίδια κατεύθυνση την άμεση αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην Ραλλείου ως Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά και την ανάγκη να επιλυθούν τάχιστα οι όποιες θεσμικές εκκρεμότητες ώστε να προχωρήσει το έργο. Εκτίμησε ότι αν απεγκλωβιστεί από την γραφειοκρατία και με γρήγορες διαδικασίες σε μία τριετία είναι δυνατόν να έχει ολοκληρωθεί. Παράλληλα συζητήθηκαν με την διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά εναλλακτικές προτάσεις μακροχρόνιου σχεδιασμού που θα μπορούσαν να λύσουν το κτιριακό πρόβλημα σε βάθος δεκαετιών μεταξύ των οποίων και η ΧΡΩΠΕΙ.
Σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ανοίχτηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα της πόλης, η σχέση με το λιμάνι, την κρουαζιέρα, τα έργα της ΟΧΕ, η μελλοντική μορφή της αυτοδιοίκησης και η ανάγκη συνεργασιών υπό το νέο θεσμικό πλαίσιο της απλής αναλογικής.
Ο Νίκος Μπελαβίλας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τη διοίκηση του κορυφαίου επιστημονικού συλλόγου της πόλης για τον σημαντικό ρόλο που επιτελούν, όχι μόνο ως εκπρόσωποι των νομικών αλλά και ως εταίροι στην κοινωνική συζήτηση για τα μεγάλα ζητήματα.
Πριν την έναρξη της συζήτησης, τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου ξενάγησαν τον Νίκο Μπελαβίλα στο ιστορικό Μέγαρο Δηλαβέρη επί της λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου, έδρα του Συλλόγου, ένα από τα πιο όμορφα κτίρια του μεσοπολεμικού Πειραιά που σώζεται στην αυθεντική του μορφή.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. Γιώργος Σταματογιάννης , οι δύο Αντιπρόεδροι Παναγιώτης Πετρόπουλος  και  Γιώργος Καραμιζάρης,  ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Ηλιάδης, το μέλος του ΔΣ και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Καρδαράς, το πρώην μέλος του ΔΣ Παναγιώτης Δέγλερης. Από την πλευρά του «Πειραιάς για Όλους» τον Νίκο Μπελαβίλα συνόδευαν οι νομικοί και δημοτικές σύμβουλοι Μαρία Σταθάκη και Βάνα Μελά και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Γκερλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: