Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Νίκος Μπελαβίλας: Ο δήμος να γίνει στρατηγικός εταίρος στην πρωτοβάθμια περίθαλψη

ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ│ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ Κ.Υ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ & ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΜΕΤΑΞΑ"

Το Κέντρο Υγείας στην Τερψιθέα επισκέφθηκε ο Νίκος Μπελαβίλας.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά συναντήθηκε με την διοίκηση του κέντρου από την οποία ενημερώθηκε για την λειτουργία του ενώ συζήτησαν και για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μεγαλύτερο βαθμό στην πρωτοβάθμια περίθαλψη αποσυμφορώντας έτσι τα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.
«Επιδιώκουμε να δουλέψει σε 24ωρη βάση» σημείωσε ο Νίκος Μπελαβίλας ενώ με την διοίκηση συμφώνησαν πως ναι μεν ο δήμος δεν μπορεί να γίνει πάροχος υγείας αλλά πρέπει να είναι στρατηγικός εταίρος σε τεχνικά ζητήματα, μικρής κλίμακας έργων και άλλων παρεμβάσεων που να διευκολύνουν την λειτουργία του κέντρου υγείας με την διοίκηση να επισημαίνει την ανάγκη για στενότερη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
«Ο δήμος μπορεί να φτιάξει ένα πλάνο ύπαρξης τέτοιων κέντρων στην πόλη, ρόλο που έχει και στα σχολεία, διαθέτοντας ακόμα και κτίρια για την στέγασή τους» ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος ο οποίος συναντήθηκε και με το ιατρικό προσωπικό.
Σε δήλωσή του μετά την συνάντηση έκανε λόγο για υποδειγματική λειτουργία.
«Αυτό εννοούμε δωρεάν όταν λέμε πρωτοβάθμια υγεία! Ένα μικρό θαύμα στο κέντρο του Πειραιά». Επεσήμανε την «εντυπωσιακή εικόνα ανθρώπινης και σύγχρονης οργάνωσης» τονίζοντας πως ο δήμος «μπορεί και πρέπει να στηρίζει ως "στρατηγικός εταίρος" και να συμβάλει στην εξάπλωση αυτού του μοντέλου με διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου, ράμπες, πεζοδρόμια, φωτισμό, καθαριότητα, κτίρια, υποδομές, ενημέρωση των πολιτών ώστε να περάσουμε στη μαζική πρόληψη και στην κάλυψη όλων των κατοίκων για τη δημόσια υγεία».
Τον υποψήφιο δήμαρχο συνόδευαν μέλη της ομάδα Υγείας του «Πειραιάς για Όλους» και δημοτικοί σύμβουλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: