Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Δήλωση του Νίκου Μπελαβίλα μετά τη σύσκεψη με την ΕΣΑΛ για τον ΟΛΠ

O επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» και υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μπελαβίλας συμμετείχε στην ευρύτατη σύσκεψη διαβούλευσης της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων.
Μετά την ολοκλήρωση της που και την στάση που τήρησε χειροκροτώντας τον απερχόμενο δήμαρχο Πειραιά, ερωτώμενος από δημοσιογράφο ο Νίκος Μπελαβίλας σημείωσε:
«Δεν δίστασα να πω ότι καλύφθηκα από τον κύριο Μώραλη ο οποίος τοποθετήθηκε ξεκάθαρα κατά τη κατασκευής Mall και του ουρανοξύστη "τοπόσημου" στο Παλατάκι.  Είπα στα μέλη της ΕΣΑΛ ότι κάνω αυτήν την ασυνήθιστη κίνηση, παρότι είμαι υποψήφιος δήμαρχος απέναντι του, ώστε να αντιληφθούν την κρισιμότητα των επιλογών τους. Σύσσωμος ο Πειραιάς δια της αυτοδιοίκησης και των εμπορικών και βιοτεχνικών ενώσεων διαφωνεί με την οικοδόμηση αυτών των κατασκευών. Επιπρόσθετα απαίτησα να κατατεθούν τα δεδομένα κυκλοφορίας, αέριων ρύπων από τα πλοία, υδάτινων ρευμάτων και χρήσης των βυθοκορημάτων ώστε να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε την προβληματική ούτως ή άλλως νότια επέκταση.
Η επέκταση αυτή, όπως είναι σήμερα θα κρύψει από τη θέα των εκατομμυρίων ταξιδιωτών και τον ορίζοντα του λιμανιού, ένα σημαντικό μνημείο, που αποτελούσε πάντα σημείο αναφοράς εδώ και αιώνες, ως σημάδι της εισόδου του λιμανιού - το "ταφικό μνημείο Θεμιστοκλή".
Η νότια επέκταση αν αποδειχθεί η αναγκαιότητα της, δεν μπορεί να εξαφανίσει από τη θέα το μνημείο αυτό. Το λιμάνι, περιβάλλεται από μία σειρά σημαντικά κτίρια και αρχαιότητες, το Κονώνειο τείχος, την "Παγόδα", το Σιλό, τις Μόνιμες Κτιστές Δεξαμενές, τον Ταινιόδρομο Κράκαρη. Ο ΟΛΠ και η Cosco πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτά και να τους αποδίδουν τόσο τον σεβασμό όσο και τις χρήσεις που είναι συμβατές.
Τέλος ζήτησα από τα μέλη της ΕΣΑΛ να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το πολεοδομικό θεσμικό πλαίσιο του Πειραιά, δεν επιτρέπει  την εγκατάσταση βαρέων εμπορικών χρήσεων - παρά μόνο λιμενικών - πέρα από τον Άγιο Νικόλαο. Οποιαδήποτε έγκριση έχει πρόβλημα συνταγματικής νομιμότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: