Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

​ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΧΩΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


                                                                                    Πειραιάς, 12.2.2016

Το ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ εκφράζει την ικανοποίησή του στη θετική εξέλιξη της φιλοξενίας των προσφύγων που φτάνουν στο Λιμάνι του Πειραιά στην περιοχή Σχιστό, όπου δημιουργείται  χώρος μετεγκατάστασης τους, έτσι ώστε οι διερχόμενοι πρόσφυγες να φιλοξενούνται σε αυτό με τις απαραίτητες παροχές και προϋποθέσεις.
Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι, παρά την έλλειψη διαβούλευσης και ενημέρωσης από την κυβέρνηση για την επιλογή  του συγκεκριμένου χώρου ως προαναχωρησιακού, ο Υπουργός  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλης και όλες οι δημοτικές αρχές του Πειραιά συμφώνησαν και συνεργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση.
Η παράταξή μας, που συμμετέχει στην «Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών», τη μοναδική μέχρι σήμερα αλληλέγγυα δομή που τους υποδέχεται και τους φιλοξενεί, θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τη λειτουργία του χώρου και τους ανθρώπους που σε αυτόν θα φιλοξενούνται.
Είμαστε βέβαιοι/ες ότι οι τοπικές κοινωνίες αντιλαμβάνονται την ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου και τη δημιουργία αντίστοιχων και σε άλλες πόλεις,  καθώς και ότι θα απομονώσουν και θα αποδοκιμάσουν όσους επιδιώκουν να προκαλέσουν σύγχυση και κλίμα φόβου για πολιτική εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: