Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Τετάρτη 22 Ιουλίου- Εγκαίνια Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Πειραιά

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Πειραιά ξεκίνησε τη λειτουργία του και σας καλεί όλους και όλες σε μια πρώτη γιορτή γνωριμίας την Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., Ζωσιμάδων 44, στο κέντρο του Πειραιά.

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να ενδυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας και να προχωρήσουμε στη συγκρότηση κοινωνικών δικτύων σε κάθε γειτονιά.
Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Πειραιά, είναι μια νέα δομή αλληλεγγύης που έχει στόχο να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ πρωτοβάθμια ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους, μετανάστες και Έλληνες που λόγω κρίσης, ανεργίας και αποκλεισμών έχουν χάσει την πρόσβασή τους στη δημόσια φροντίδα υγείας.
Έχουμε στόχο να αποτελέσουμε ένα χώρο επαφής και ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ασθενών και τις δυνατότητες πρόσβασής τους στις δημόσιες δομές φροντίδας. Εμπνεόμαστε από τα χαρακτηριστικά διαμόρφωσης και οργάνωσης των αντίστοιχων δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, που τα τελευταία χρόνια έχουν αποτελέσει χώρους χειραφέτησης, συλλογικών διαδικασιών και διεκδίκησης.
Επιδιώκουμε να συνδεθούμε με εργαζόμενους από άλλους υγειονομικούς χώρους της περιοχής μας σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.
Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Πειραιά βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά (Ζωσιμαδών 44, 1ος όροφος), σε χώρο που μας διέθεσε η Αντιπεριφέρεια Πειραιά. Είναι εγχείρημα συλλογικό, αυτόνομο, αυτοοργανωμένο και στηρίζεται στην αλληλεγγύη όλων χωρίς καμιά οικονομική εξάρτηση από χορηγούς.
Σας καλούμε να στηρίξετε αυτή τη πρωτοβουλία με όποιο τρόπο μπορείτε.
Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Πειραιά έχει ανάγκη από:
-αλληλέγγυους γιατρούς και νοσηλευτές .
-ένα κουτί φάρμακα το οποίο δεν χρησιμοποιείτε.
-αλληλέγγυους ανθρώπους.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Πειραιά είναι καθημερινά ανοιχτό Δευτέρα ως Παρασκευή 17:30-20:30 και μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία στο τηλέφωνο 210.4129939, ώστε να ενημερωθείτε, να φέρετε φάρμακα, ή να κλείσετε ραντεβού με τους αλληλέγγυους γιατρούς.

Τρίτη 21-7

Παιδοψυχίατρος : 19:30-20:30

Τετάρτη 22-7

Παθολόγος:  18:00-20:00

Γυναικολόγος: 19:00-20:00

Το Φαρμακείο του ΚΙΦΑΠ είναι ανοιχτό Δευτέρα και Τετάρτη 18:00-20:00.


Δεν υπάρχουν σχόλια: