Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΙΜΑΝΙ - ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πειραιάς, 8-6-2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΙΜΑΝΙ - ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το λιμάνι του Πειραιά είναι ιστορικός πυλώνας ανάπτυξης της πόλης. Εμπόριο, μεταφορές, βιοτεχνίες, μηχανουργεία, τουρισμός, ναυτεργάτες, εργαζόμενοι στο χώρο του λιμανιού, εργαζόμενοι σε ναυτιλιακές εταιρείες, εφοδιαστικές εταιρείες είναι δραστηριότητες και επαγγέλματα που αφορούν στο σύνολο της πόλης και την προσδιορίζουν.
Μόνο ένα Δημόσιο Λιμάνι με κατεύθυνση ανάπτυξης διασφαλίζει την ύπαρξη όλων αυτών των δραστηριοτήτων, προωθεί την καινοτομία, την υψηλή ειδίκευση, εν τέλει διασφαλίζει την απασχόληση και υψηλό επίπεδο ζωής στην πόλη.
Ένα Δημόσιο Λιμάνι – Ανοικτό στην Πόλη, είσοδος της χώρας από τη θάλασσα, διασφαλίζει για την πόλη του Πειραιά πολυπολιτισμικό χαρακτήρα. Η πόλη μας είναι αναγκαίο να αναπτύξει μια νέα πολιτιστική ταυτότητα αναγνωρίζοντας τα δικά της χαρακτηριστικά και ενσωματώνοντας τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τη σχέση της με το λιμάνι.
Το «Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς η πόλη μας»  έχει διακηρύξει από την αρχή  τη θέση του για Δημόσιο Λιμάνι.
Σήμερα, μπροστά στις νέες εξελίξεις ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, καλούμε στην πιο πλατειά συσπείρωση για να διεκδικήσουμε τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού που συγχρόνως να είναι ένα λιμάνι Ανοικτό στην Πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: