Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Το Λιμάνι της Αγωνίας δεν ψηφίζει εικονικά προγράμματα!

Πειραιάς, 22/12/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                Το Λιμάνι της Αγωνίας  δεν ψηφίζει εικονικά  προγράμματα!
         
         Η νέα δημοτική αρχή ακολουθεί το δρόμο που χάραξε η προηγούμενη. Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για τη συζήτηση του τεχνικού  προγράμματος  του Δήμου, δεν παρατηρήθηκε μόνο έλλειψη  έμπνευσης, αλλά και αναντιστοιχία με τις προγραμματικές της δεσμεύσεις.
       Ο Θ. Δρίτσας εκφέροντας τη θέση του ΛτΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα που μοιάζει με τα προηγούμενα και συγκροτήθηκε με βάση τις παλιές προβλέψεις, καθώς παρατηρείται ότι υπάρχουν έργα που είχαν  κοστολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή με 1 ευρώ και έχουν προστεθεί νέα με αντίστοιχη πρόβλεψη!
Κατανοούμε, ότι η  Δημοτική Αρχή του κ. Μώραλη είναι καινούργια στη διαχείριση των θεμάτων της πόλης, όμως αυτό δεν δικαιολογεί την αδυναμία κατάρτισης ενός τεχνικού προγράμματος που θα δώσει λύση σε καίρια προβλήματα της.
         Εκτός όμως   από τα παραπάνω, το τεχνικό πρόγραμμα που έφερε προς ψήφιση στο Δ.Σ. συνάδει με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και δεν αντιστοιχεί στο πρόγραμμα που τέθηκε στην κρίση της πειραϊκής κοινωνίας,  η οποία την εξέλεξε με την εντολή να υλοποιήσει το έργο της. Απουσιάζουν έργα που τέθηκαν στο πρόγραμμά  της ως έργα άμεσης υλοποίησης των έξι πρώτων μηνών, όπως  αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος της πόλης, συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την αναβάθμιση αθλητικών χώρων όπως το Θεμιστόκλειο, αλλά και την δημιουργία νέων  εγκαταστάσεων, που η ίδια εξήγγειλε, όπως του Σκοπευτηρίου (με το οποίο είμαστε αντίθετοι) και του Κολυμβητηρίου στα οικόπεδα του Σακελίωνα. Άραγε η Δημοτική Αρχή τα αφήνει για αργότερα και αν ναι για πότε? Ή μήπως άλλαξε γνώμη?
        Σήμερα στον Πειραιά υπάρχουν  και ανάγκες για τις οποίες  στο τεχνικό πρόγραμμα δεν αναφέρεται τίποτα σχετικό, όπως για παράδειγμα το φλέγον θέμα των αντιπλημμυρικών έργων στις περιοχές υψηλού κινδύνου, το μείζον θέμα της ανακύκλωσης, η δημιουργία χώρων εκτόνωσης των δεσποζόμενων ζώων, αλλά και  η αξιοποίηση των οικοπέδων και των ακινήτων του Δήμου  στη διασταύρωση των οδών  Θηβών και Φαλήρου για αθλητικές και άλλες δραστηριότητες και χρήσεις.    
      Λείπουν ακόμα προτάσεις που σχετίζονται με την κοινωνική πολιτική, δομές αλληλεγγύης, φροντίδας και πρόνοιας άστεγων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.  Από το τεχνικό πρόγραμμα που κατατέθηκε σήμερα προς ψήφιση στο ΔΣ ούτε είδαμε, ούτε διαγνώσαμε τέτοιες προθέσεις  από την νέα Δημοτική αρχή.
     Ανακόλουθη είναι , επίσης, στα προβλεπόμενα από τον Καλλικράτη για τη λειτουργία των θεσμών του Δήμου. Και αναφερόμαστε στη συνεδρίαση  της Επιτροπής Διαβούλευσης, στην οποία ο κ. Μώραλης παρέστη για πολύ λίγη ώρα και στην οποία δεν καταγράφηκαν οι προτάσεις των φορέων της πόλης, ούτε αυτές παρουσιάστηκαν στους δημοτικούς συμβούλους, ώστε να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού, όπως ορίζεται από τον Καλλικράτη.
    Αποδεδειγμένα,  δεν είμαστε αρνητικά προκατειλημμένοι, αντιθέτως πάντοτε κύριος και βασικός στόχος μας είναι το καλό της πόλης, όμως το τεχνικό πρόγραμμα σε μεγάλο βαθμό είναι εικονικό και εμείς δεν ψηφίζουμε εικονικά προγράμματα!

                    ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: