Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά

«Πρώτα απ’ όλα η οδική ασφάλεια, η λειτουργική χρήση της πόλης από τους πεζούς
 και η εξυπηρέτηση της κίνησης άρτιων δημόσιων και δημοτικών μέσων μαζικής μετακίνησης»

Αυτό ήταν το βασικό “μότο” που έθεσε ο Θοδωρής Δρίτσας στη διαπαραταξιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου στο γραφείο του δημάρχου, κ. Γιάννη Μώραλη, με μόνο θέμα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην πόλη μετά την εφαρμογή των μονοδρομήσεων και την εξελισσόμενη υλοποίηση των έργων του μετρό και του τραμ. 

Η σύσκεψη αυτή ήταν το προϊόν της ανταπόκρισης του δημάρχου στην προ ημερησίας διάταξης, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 10ης Νοεμβρίου, τοποθέτηση και πρόταση των δημοτικών μας συμβούλων προς το σώμα ότι είναι ζήτημα επιτακτικής και άμεσης χρονικά ανάγκης να γίνει ειδική συνεδρίαση, ώστε, με ενδεδειγμένες παρεμβάσεις του δήμου, να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα και να προσδιορισθούν οι τρόποι για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη μας.

Η συζήτηση  κάλυψε ένα ευρύ φάσμα διαπιστώσεων, εντοπισμού κεντρικών και επιμέρους αστοχιών και προβληματισμού γενικότερα, που σε πολλά απ’ αυτά συμπέσαμε με τους συνομιλητές μας, για περιοχές όπως η Πειραϊκή, η Φρεαττύδα, το Χατζηκυριάκειο, το κέντρο του Πειραιά.

Ωστόσο εμείς τονίσαμε ότι:
α) δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας έγιναν ταχείας, με συνέπεια να διακυβεύεται σοβαρά η ασφάλεια των πεζών και
β) με δεδομένο ότι η κυκλοφοριακή ρύθμιση δε ήταν πλήρως μελετημένη, απαιτείται να υπάρξει μόνιμη ομάδα ειδικών υπό την εποπτεία του Δήμου, που συστηματικά θα καταγράψει όλα τα προβλήματα και θα μελετήσει λύσεις γι’ αυτά, ώστε με παρέμβασή του να ενταχθούν στην εφαρμοζόμενη μελέτη, διορθώνοντας τις αστοχίες.

 Τέλος, ζητήσαμε να λάβουμε γνώση της μελέτης που εφαρμόζεται, ώστε να είμαστε σε θέση να υποβάλουμε τις δικές μας συγκεκριμένες προτάσεις, πράγμα που ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πειραιάς, 21/11/14
Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς, η πόλη μας» - Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: