Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Σ. 10/11/14



Παρόλο ότι το Δ.Σ. του Δήμου Πειραιά έχει μετατραπεί σε αρένα αντιπαράθεσης μεταξύ του νυν Δημάρχου κ. Ιωάννη Μώραλη και της παράταξης του απελθόντος Δημάρχου κ. Μιχαλολιάκου, εντούτοις η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης  «Το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς, η πόλη μας»  κατέθεσε σημαντικές προτάσεις προς όφελος της πόλης και γενικότερα των Πειραιωτών.

1ο  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΌ. Μετά από έντονη πίεση της παράταξής μας ο Δήμαρχος υποχρεώθηκε να ορίσει διαπαραταξιακή επιτροπή για να συζητήσει το θέμα την Παρασκευή 14.11.2014 κι ώρα 11.00.

2ο  ΔΗΡΑΠ. Για ακόμη μία φορά το θέμα του δημοτικού ραδιοφώνου αναβλήθηκε (για να μην πούμε ότι πετάχτηκε στα αζήτητα) και θα συζητηθεί (αν συζητηθεί) μαζί με τον προϋπολογισμό. Επομένως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τότε για να πληρωθούν (!) 

3ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ. Παρόλο ότι πρέπει να προστατευτούν τα συμφέροντα του Δήμου πρέπει επίσης να μεριμνήσουμε για την προστασία των πολιτών και των μικροϊδιοκτητών και να μην επισπεύδουμε πλειστηριασμούς όταν πρόκειται για την πρώτη και μοναδική κατοικία, τόνισε η Σύμβουλος της Δημοτικής Κίνησης «Το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς, η πόλη μας» κα. Μαρία Σταθάκη και κάλεσε τον Δήμο να μην προχωρήσει σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Τόνισε επίσης ότι «Το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς, η  πόλη μας»  στηρίζει  όλες τις συλλογικότητες και τις κινήσεις πολιτών που διαμαρτύρονται στο Ειρηνοδικείο για να αποτρέψουν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους.

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.  Θεωρούμε ότι η πόλη του Πειραιά έχει υψηλά τέλη και στην παρούσα οικονομική συγκυρία είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν ελαφρύνσεις σε περισσότερες κατηγορίες δημοτών που δοκιμάζονται, αλλά να καθιερωθούν και απαλλαγές σε ορισμένες περιπτώσεις.  

5ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ   ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ.  Το «ΛτΑ –Πειραιάς, η πόλη μας» ασφαλώς και στηρίζει την κοινωνική πολιτική του Δήμου, ασφαλώς και θα ψηφίσει την πρωτοβουλία αυτή, αλλά θεωρεί ότι αυτή πρέπει να βελτιωθεί, διότι το ποσό των €60,000 είναι τελείως ανεπαρκές αν σκεφτεί κανείς ότι αντιστοιχεί σε μόλις €36 ανά δημότη για το 1% των δημοτών και, επιπροσθέτως, ότι πρόσφατα ο Δήμος δαπάνησε €150,000 για συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Μασσαλίας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας. «Για να είναι πιο ουσιαστική η συμβολή του Δήμου στις ανάγκες των χειμαζόμενων συνδημοτών μας θα πρέπει το ποσό κάθε διατακτικής  που θα χορηγηθεί να είναι τουλάχιστον της τάξης των €100  και να καλύπτει ένα φάσμα μεγαλύτερο  του 1% των συμπολιτών μας» τόνισε η Σύμβουλος του «ΛτΑ -Πειραιάς η πόλη μας»  κα. Βάνα Μελά.

Υπήρξαν και άλλα πολλά σημαντικά θέματα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης όπως η προσωρινή παραχώρηση των πινάκων του Ιδρύματος Ζαχαρίου, για την οποία το «ΛτΑ Πειραιάς η πόλη μας» τόνισε στον Δήμαρχο ότι ναι μεν θα πρέπει να γίνει αποδεκτή η προσφορά αλλά πρέπει να παρθεί μέριμνα για την καταγραφή, ασφάλιση και φύλαξη των πινάκων καθώς επίσης και έρευνα για να βρεθεί πως έχουν παραμείνει μόνο 27(;) πίνακες από τους πάνω από 200 που διέθετε το ίδρυμα.

Τέθηκε επίσης το θέμα της προμήθειας ενός μικρού λεωφορείου για δρομολόγηση από τα Καμίνια προς το κέντρο της πόλης και το Χατζηκυριάκειο, η επικινδυνότητα του στεγάστρου στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Φάληρο που χρησιμοποιείται από πολλούς δημότες καθώς και η κοπή δένδρων μπροστά στο μεγάλο ιδιωτικό πάρκινγκ της Ευριπίδου,  Καραολή-Δημητρίου και Καραΐσκου για την οποία κλήθηκε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου να παρέμβει. Έγινε επίσης ερώτηση για το αν διαθέτει άδεια το διαφημιστικό περίπτερο-εκθετήριο μπροστά από το γιαπί της Ραλλείου και αν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών όπως προβλέπεται από τον νόμο Καλλικράτης.. 

Πειραιάς,12/11/14                                                              
Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς, η πόλη μας»
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: