Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Δ.Σ 7/10/14

1. ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ  ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ
Καμία υποχώρηση της δημοτικής αρχής του Δήμου Πειραιά στις πιέσεις της κυβέρνησης, του κ. Μητσοτάκη και της τρόικας για  παράδοση στοιχείων των εργαζομένων στον  δήμο μας, ζήτησε  το «Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας» στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποι των σωματείων τους.
Ζητήσαμε  να πάρει καθαρή θέση η νέα δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Ι. Μώραλης, να αρνηθούν την παροχή στοιχείων και να συμπαραταχθούν με το κίνημα ανατροπής αυτής της πολιτικής, που οδηγεί στις ψεύτικες αξιολογήσεις, στις μεθοδευμένες ενοχοποιήσεις των υπαλλήλων αναφορικά με τη μετατροπή των συμβάσεών τους και στις απολύσεις.
Το ψήφισμα που τελικά εκδόθηκε, αν και δεν καλύπτει το σύνολο της δικής μας στάσης και των απόψεών μας, όπως αυτές εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο,  μπορεί - όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δήλωσαν - να αποτελέσει ένα όπλο στα χέρια τους για τη συνέχιση του αγώνα τους.
Γι’ αυτόν τον  λόγο το υπερψηφίσαμε, δεν εφησυχάζουμε, δίνουμε τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης  μέχρι την τελική δικαίωση.

2. ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ
Καταψηφίσαμε την πρόταση του Δημάρχου για την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο λιμάνι του Πειραιά.
Δηλώσαμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε λευκή επιταγή, ούτε να συνεργήσουμε στη διάσπαση του αγωνιστικού μετώπου για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.
Αυτή η περίτεχνα αφελής και αόριστη πρόταση δεν μπορεί να εισάγεται τυχαία από μία δημοτική αρχή, που διαφημίζει την τεχνοκρατική της επάρκεια και τον μελετημένο προγραμματισμό της δράσης της.
Όταν προεκλογικά ο κ. Μώραλης και ο κ. Μαρινάκης ισχυρίζονταν ότι είναι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, δεν μας είχαν εξηγήσει ότι εννοούσαν πως είναι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση μόνο της χερσαίας λιμενικής ζώνης, της ακτοπλοΐας και της κρουαζιέρας.
Ζητήσαμε εξηγήσεις, ζητήσαμε τεχνικοοικονομική μελέτη, ζητήσαμε την αλήθεια.
Δεν πήραμε απαντήσεις, παρά μόνο παραπλανητικές, καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις , ότι  δήθεν αυτή η πρόταση ισχύει εάν τελικά πουληθεί το λιμάνι, ενώ στην πραγματικότητα το σχέδιο αυτό διευκολύνει πλήρως την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ σε ιδιώτες, αφού τους απαλλάσσει από τις  ζημιογόνες  ή μειωμένου επιχειρηματικού ενδιαφέροντος λιμενικές δραστηριότητες, όπως είναι η ακτοπλοΐα και η κρουαζιέρα.
Ζητήσαμε τέλος να αποσύρει την πρόταση ο Δήμαρχος, να στηρίξει και να συμμετάσχει  στην προσφυγή των φορέων της  πόλης στο ΣτΕ, που εκδικάζεται στις  2 Δεκεμβρίου.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο λιμάνι και την πόλη του Πειραιά, όπως και τους παραγωγικούς κλάδους που έχουν εναντιωθεί στην πώληση, να μην εμπλακούν σε μία αναξιόπιστη και επικίνδυνη επιλογή, που δεν γνωρίζουμε τι υποκρύπτει.
Ο Δήμος Πειραιά και οι άλλοι παραλιμένιοι δήμοι μαζί  με την Περιφέρεια  καλούνται να δώσουν μέχρι τέλος τον αγώνα για να μην περάσει το λιμάνι σε ξένα  χέρια, είτε με όχημα το ΤΑΪΠΕΔ , είτε με όχημα  ένα σκοτεινό σχέδιο. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει όλοι και όλες να δώσουμε το ‘παρών’.

Πειραιάς, 8 Οκτωβρίου 2014

Δημοτική Κίνηση  «Το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς, η πόλη μας»  
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: