Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Τα Νέα του Δημοτικού Συμβουλίου (Δευτέρα 9.12.2013)

Ομαλά εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 9.12.2013 (Αγίας Άννης, μεγάλη η χάρ η της Αννούλας του Χιονιά) εκτός από κάνα δύο μικροεπεισόδια – έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.
Κατά τα άλλα ο Δήμαρχος κ. Μιχαλολιάκος – ο οποίος προς τιμήν του έχει καθιερώσει εβδομαδιαία Δ.Σ,   έτσι για να λέει τα δικά του, και όταν  δεν έχει θέματα – επαίνεσε τους Δημοτικούς του Συμβούλους , γιατί  προσέρχονται κανονικά στις συνεδριάσεις, παρόλο που τους έχει κοπεί η ’αποζημίωση’  !Συγχαρητήρια παιδιά!

Δεν ξέρουμε  πόσα έπαιρναν σε λιγότερο χαλεπούς καιρούς, αλλά νομίζω ότι μερικοί θα πλήρωναν και από την τσέπη τους για να μην χάσουν το θέαμα, που προσφέρεται στην αίθουσα συνεδριάσεων. Φωνές, αντεκλίσεις, χάος, με τον πρόεδρο μάταια να προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη και τον Δήμαρχο να απειλεί να ‘δείρει’ όποιον δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις του!

Προανήγγειλε, επίσης, ότι το Κυριακάτικο παζάρι δεν θα γίνει ημερήσιο, για δεκαπέντε μέρες, όπως είχαν ζητήσει οι μικροπωλητές, επειδή η νομική υπηρεσία του Δήμου έκρινε ότι δεν είναι σύννομο. Βέβαια, είναι πιθανόν να έχει κάτι να κάνει με το παζαράκι που στήνεται αυτές τις μέρες στο... Πασαλιμάνι, αλλά κανείς δεν ξέρει.

Τα προ-ημερησίας θέματα ήταν μάλλον αναμενόμενα και τα ίδια με τις προηγούμενης συνεδρίασης, δηλ. η πώληση των μετοχών του ΟΛΠ, η μεταφορά των δικαστηρίων, η ΔΕΗ και οι διακοπές ρεύματος, η Οπερέττα που έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο (με €30 και €40εισιτήριο) και απειλεί να γίνει τραγωδία, και ο Πύργος, που καταρρέει!

Δριμεία κριτική άσκησε στον Δήμαρχο κ. Μιχαλολιάκο ο Δημοτικός Σύμβουλος του Λιμανιού της Αγωνίας κ. Γιάννης Καρδαράς, τόσο για την πώληση του Λιμένος Πειραιά, όσο και για την μεταφορά των δικαστηρίων, αλλά πρωτίστως, γιατί ο Δήμος δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία για να προστατεύσει τους ευπαθείς πολίτες του Πειραιά και τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΗ.
‘Μας κατηγορήσατε πολλές φορές ότι δεν έχουμε σχέδιο’ είπε ο κ. Καρδαράς αλλά η αλήθεια είναι ότι εσείς δεν έχετε σχέδιο και δεν ξέρετε τι σας γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη. ‘Για παράδειγμα έγινε ευρεία σύσκεψη για τον ΟΛΠ με την συμμετοχή 20-25 φορέων  - ήμουν εγώ εκεί και ο κ. Καλογερόγιαννης- αλλά εσείς λάμψατε δια της απουσίας σας.’ Είπε ο κ. Καρδαράς, και συνέχισε: ‘Λέτε ότι είμαστε η πόλη της παγκόσμιας ναυτιλίας, αλλά δεν κάνετε τίποτα για να διασφαλίσετε ότι έχουμε ένα λιμάνι.’

Ο κ. Καρδαράς κατηγόρησε ευθέως τον κ.Αθανασίου, τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι ψεύδεται, όταν λέει ότι ο ΔΣΠ συμφωνεί με την μετακόμιση των δικαστηρίων στη Θηβών, και δεν δίνει εξηγήσεις,  γιατί ξοδεύει €759,000 για επισκευές σε ένα κτίριο που ανοίκει σε ιδιώτη.

Ο κ. Καρδαράς επιπλέον θέλησε να μάθει για πιο λόγο απορρίφθηκε η αίτηση του Λιμανιού της Αγωνίας για την παραχώρη της Δημοτικής Πινακοθήκης για την παρουσίαση του ημερολογίου των 15χρονων του Πειραΐκού δικτύου και η απάντηση που πήραμε ήταν η εξής: ‘αν μας ζητήσει η Χρυσή Αυγή την πινακοθήκη θα πρέπει να την δώσουμε;’

Για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ ήρθε στην συνεδρίαση όχι μόνον αργοπορημένος και αδιάβαστος, αλλά καβάλα στο άλογο της αλαζονείας , γεγονός που προκάλεσε την ήπια αντίδραση του κ. Μίχα, που ζήτησε από τον Δήμαρχο να τον μαζέψει.
Αυτό ήταν το πρώτο μπάχαλο που δημιουργήθηκε με τον Δήμαρχο να φωνάζει ‘Γιώργο κάτσε κάτω θα σε τιμωρήσω’ στον επί του πολιτισμού Αντιδήμαρχο,  που μάλλον δεν είχε διάθεση να ακούσει…

Το επόμενο μπάχαλο που ήταν και πιο έντονο ήταν όταν ο κ. Βουράκης ζήτησε για πολλοστή φορά και σε διαδοχικές συνεδριάσεις να μάθει τον ρόλο του κ. Παναγιωτίδη, ο οποίος έχει αναλάβει κάποιες εργολαβίες στο Δημοτικό Θέατρο, ο Σύμβουλος κ. Αντώνης Θεοδώρου εξανέστη και άρχισε να φωνάζει σε άπταιστα ‘γαλλικά’ που έχει μάθει ως πρώην ποδοσφαιριστής στα γήπεδα και μάλλον άθελα του επιβεβαίωσε ότι ο εν λόγω ‘επιχειρηματίας’ είναι...υπάλληλος του Δήμου! Βέβαια δεν είναι ο μόνος, στους διαδρόμους του Δημαρχείου υπάρχει οσμή σκανδάλου για απευθείας αναθέσεις σε υπαλλήλους ποικιλοτρόπως. Συγγνώμη δηλαδή, να μην τακτοποιήσουμε τα δικά μας 
παιδιά; 

Ασημικά και ρολόγια…. μετά από μια μικρή απουσία ο κ. Μίχας επανήλθε στο Δ.Σ και έθεσε 2-3πραγματάκια όπως είπε, ‘το ξεπούλημα πολλών περιουσιακών στοιχείων του Πειριαά, ΟΛΠ, Βίλλα Ζαχαρίου, κ.α. και πως αν δεν φωνάξουμε πολύ σύντομα θα μας πάρουν και τα ...υπόλοιπα  ασημικά!

Ζήτησε να πουν οι οικονομικοί αντιδήμαρχοι αν τα έσοδα του Δήμου έχουν μειωθεί τώρα που δεν υπάρχουν δημοτικοί αστυνομικοί, να καταρτηστούν λίστες αυτών που δεν μπορούν να πληρώσουν την ΔΕΗ και να φροντίσει ο Δήμος να μην τους κοπεί το ρεύμα και έκλεισε προσφέροντας τα έσοδα της ζωγραφικής του έκθεσης για την ανοικοδόμηση του... ρολογιού! 

Παρεμπιπτόντως, δεν είναι η πρώτη φορά που χρήματα μαζεύονται για αυτό το ρολόΐ. Μπορεί να 
μας πει κανείς που βρίσκονται αυτά τα λεφτά; 

Ο κ. Καλογερόγιαννης ανέφερε στην συνέχεια, επιβεβαιώνοντας την κριτική που άσκησε ο κ.Καρδαράς, ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Ανωμερίτης πρότεινε να δοθούν στους παράκτιους Δήμους ένα ποσοστό 25% όταν το υπόλοιπο πουληθεί σε ιδιώτες(!) Ανέφερε επίσης ότι ένα κτίριο στην οδό Σμολένσκι στο Νέο Φάληρο πουλήθηκε μόνο για €430,000 όσο δηλαδή και το αυτοκίνητο του Δηλαβέρη, ενώ με μικρό κόστος θα μπορούσε να είχε επισκευαστεί και να χρησιμοποιηθεί για υπηρεσίες του Δήμου. 

Στον αντίποδα ανέφερε ότι μία οπερέτα αγοράστηκε από το Δημοτικό Θέατρο για €96,000 για δέκα παραστάσεις και ότι τα εισιτήρια των €30 και €40 ήταν απογορευτικά για τον μέσο Πειραιώτη και υπενθύμισε ότι είχε αποφασιστεί σε προηγούμενο Δ.Σ ότι τα εισιτήρια να μην υπερβαίνουν τα €25.

Ο Στοιχειωμένος Πύργος και άλλες ιστορίες... Ο κ. Βουράκης ανέφερε ότι ενώ η κατεδάφιση της "Τερψιχόρης" έγινε με ασυγκράτητη σπουδή (και παρουσία των ΥΜΕΤ λέμε εμείς) τα μπάζα από την κατεδάφιση παραμένουν ακόμη εκεί αποδεικνύοντας περίτρανα την εκδικητικότητα του Δημάρχου,   ο οποίος συνεχίζει την ανοχή του προς τον ιδιοκτήτη του Μπαρ, που ουδόλως περιορίζεται στα 30 τετραγωνικά που του έχουν παραχωρηθεί  !
Ο κ. Βουράκης ανέφερε επίσης ότι ενώ ο Πύργος του Πειραιά καταρέει ο Δήμαρχος αναλώνεται στο να δίνει συγχαρητήρια στους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τις υπηρεσίες που έκαναν το αυτονόητο, όταν αποσπάστηκε ένα κομμάτι από παλιά διαφήμιση που έπρεπε να είχε απομακρυνθεί με κίνδυνο να υπάρξουν θύματα. Ανέφερε επίσης ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αντιδημάρχου Αμοργιανού για την μεταφορά του Δημοτολογίου στον Πύργο η κατάσταση ήταν επιεικώς τραγική – απερίγραπτη βρώμα, ξηλωμένα πλακάκια, και κατέληξε ότι κατά την γνώμη του δεν ‘υπάρχει κανένας σεβασμός,  ούτε για τους εργαζόμενους, αλλά ούτε και για τους επισκέπτες.’. 

Και ο Δήμαρχος της καρδιάς μας… ο κ Μιχαλολιάκος βάλθηκε να επιβεβαιώσει όλα όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση, δηλαδή ότι ζει στον κόσμο του, που δεν έχει καμία σχέση με την 
πραγματικότητα. Μερικές από τις κορόνες του…

Ο Πειραιάς είναι η πιο καθαρή πόλη της Ευρώπης! Οι Ηρακλειδείς του αντιμνημονιακού αγώνα 
όταν τελειώσει το μνημόνιο δεν θα έχουν τι να κάνουν. ‘Εγώ ψήφισα ενάντια στο πρώτο μνημόνιο. 

Μας κατηγορούν για πράγματα που ανήκουν στην δικαιοδοσία της κεντρικής κυβέρνησης… Δεν έχουμνε άστεγους. ..Δεν έχουμε πεινασμένους… Τα παιδιά όλα είναι σε 
παιδικούς σταθμούς…Έχουμε χιλιάδες εθελοντές , τους οποίους βραβεύσαμε και οι οποίοι είναι 
η σημαία  μας! Απ’ έξω τα μαθαίνει?

Εδώ όμως η ρητορική αλλάζει αισθητά... Από το ‘Το Λιμάνι δεν πωλείται’ στο ‘εμείς πιθανόν να 
μην έχουμε δικαιοδοσία, αλλά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι μπορούμε’. Και ακόμη ‘ από 
τον ΟΛΠ διεκδικούμε την Παγόδα, το Παλατάκι, την πλατεία με τους Λέοντες (!) (για να έχουμε 
να ρίχνουμε και κανέναν αριστερό στο λάκκο τους!) και ότι δεν είναι αμιγώς λιμάνι…’

Και το παραλήρημα συνεχίστηκε – πήραμε το Μικρολίμανο, θα πάρουμε την ακτή μέχρι το Μοσχάτο,  το Δημοτικό Θέατρο άνοιξε ενάντια στις Κασσάνδρες, έληξε η διαμάχη με την Ράλλειο, 
πήραμε το στρατόπεδο Παπαδεογεωργή, σε ένα κτίριο θα στεγάσουμε όλους τους γέροντες, επειδή τα παιδιά τους δεν θέλουν να πάρουν τις μανούλες τους από εκεί. Εγώ ξυπνάω τα βράδια,γιατί κάποιος δεν έχει που να κοιμηθεί! Και άλλα πολλά τέτοια και παρόμοια.

Ό πως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας,  το Δ.Σ του Πειραιά είναι μια εξόχως ωραία ατμόσφαιρα 
γι’ αυτό άλλωστε και ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε με έκδηλη περηφάνεια ότι: ‘Ο Πειραιάς πάει καλά,
πολύ καλά, μακάρι να μπορέσει να ανεβάσει και την υπόλοιπη Ελλάδα στα ίδια επίπεδα.’

 Καήκαμε!

                                                   Το Λιμάνι της Αγωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: