Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση για το νερό - Πανευρωπαική Συλλογή Υπογραφών ΕΝΑΝΤΙΑ στην Ιδιωτικοποίηση του Νερού

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


               το λιμάνι της αγωνίας
Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο

Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση της Τετάρτης 27/2/13 για το νερό, που διοργάνωσε στο Στέκι το Λιμάνι Αγωνίας σε συνεργασία με την Οργάνωση  κατά της Ιδιωτικοποίησης του Νερού SAVEGREEKWATER και το Σωματείο Μηχανικών της ΕΥΔΑΠ, σχεδιάζουμε ένα κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων και συζητήσεων με προβολές ταινιών, εκθέσεις σε ανοιχτούς χώρους, επισκέψεις σε σημαντικές εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης (Ψυττάλεια) κ.ά.

Στόχος είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι οι Πειραιώτες ότι η ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της αποχέτευσης θα επηρεάσει πολύ αρνητικά και το κόστος ζωής και την ποιότητα του νερού αλλά και την ποιότητα  της θάλασσας και της ατμόσφαιρας, ιδιαίτερα στην  περιοχή μας, καθώς στην Ψυτάλλεια  συσσωρεύονται για επεξεργασία τα βοθρολύματα  ολόκληρου του Μητροπολιτικού Συγκροτήματος.

Η πρόσβαση στο πόσιμο νερό και στην υγιεινή αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα.Η ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της αποχέτευσης δοκιμάστηκε από χρόνια στην υπόλοιπη Ευρώπη, Λατινική Αμερική κλπ με ολέθρια αποτελέσματα, γι'αυτό οι δραστηριότητες αυτές, όπου είχαν ιδιωτικοποιηθεί, επανέρχονται σταδιακά στο Δημόσιο ή τους Δήμους.Είναι αδιανόητο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Κυβέρνηση σήμερα να προωθούν   την  ιδιωτική ύδρευση -την οποία είχαμε παλιότερα κατά τόπους  στην Ελλάδα και την εγκαταλείψαμε-  όταν η παγκόσμια εμπειρία οδηγεί στην  επαναδημοσιοποίηση του νερού,το οποίο είναι  φυσικό μονοπώλιο και  κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για την ίδια τη ζωή.

Για να πιεσθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αλλάξει στάση στο θέμα του νερού απαιτείται γραπτό  αίτημα από 1.000.000 πολίτες  της  Ενωμένης Ευρώπης, σε συνδυασμό με ένα ελάχιστο ανά χώρα όριο υπογραφών από  7 χώρες της.Τα  ευρωπαϊκά κινήματα έχουν ήδη καταφέρει να συγκεντρώσουν συνολικά πάνω από 1.000.000 υπογραφές αλλά μέχρι στιγμής μόνο τρεις  έχουν ξεπεράσει το απαιτούμενο για τη χώρα τους όριο (Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο), ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο ξεκίνημα με περίπου 3.200  υπογραφές μέχρι σήμερα, έναντι των περίπου 18.000 που απαιτούνται.

Επειδή ο στόχος των 18.000 υπογραφών είναι εφικτός, σας καλούμε να υπογράψετε οι ίδιοι με τον αριθμό ταυτότητας/διαβατηρίου, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες και να προωθήσετε αυτό το μήνυμα σε όλες τις λίστες σας με την παράκληση να διαδοθεί πολλαπλασιαστικά, ώστε γρήγορα να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε το όριο  των 18.000 υπογραφών από Ελλάδα.



ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
 
Η Κομισιόν προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού σε όλη την Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο κίνημα διαμαρτυρίας στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ήδη περισσότεροι από 850.000 Γερμανοί έχουν υπογράψει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, χιλιάδες πολίτες από όλη την Ευρώπη, αλλά μόλις 719 Έλληνες! Δεν είπαν βέβαια και τα ΜΜΕ τίποτα γι αυτό!
 
Η συλλογή υπογραφών γίνεται εντός επίσημου ευρωπαϊκου θεσμικού πλαισίου. 
 
Μόλις συγκεκντρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός υπογραφών από 7 χώρες, τότε δεσμεύεται η Κομισιόν να επανεξετάσει το ζήτημα! Τον ελάχιστο αριθμό έχουν πιάσει ήδη οι Γερμανία, Αυστρία και Βέλγιο, ενώ Ελλάδα και Κύπρος έχουν τον χαμηλότερο αριθμό υπογραφών!
 
Ενημερώσου, αν συμφωνείς ψήφισε*
 
 
*Βάσει των νόμων της Ελλάδας, για να είναι έγκυρη η υπογραφή σου στην επίσημη αυτή διαδικασία, πρέπει να βάλεις και τα στοιχεία ταυτότητάς σου
 
 
Σχετικοί σύνδεσμοι ενημέρωσης:
http://www.right2water.eu/el
savegreekwater.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: