Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Λιμάνι της Αγωνίας - Δελτίο τύπου: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΩΡΑΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ


Την πλήρη υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου διαπιστώνει η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας», καθώς για μία ακόμη φορά τόσο ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Δαβάκης απαξιώνουν συνειδητά τις διαδικασίες.
Συγκεκριμένα, για τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 έχουν προγραμματιστεί δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να ασχοληθούν με τα πιο σοβαρά θέματα της πόλης, δηλαδή το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό για το 2019, τον τελευταίο της Δημοτικής Αρχής Γιάννη Μώραλη.
Η πρώτη συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 15:30 με ημερήσια διάταξη δώδεκα θεμάτων στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η έγκριση του τεχνικού προγράμματος, ενώ η δεύτερη θα ξεκινήσει μιάμιση ώρα αργότερα (17:00) με θέμα την έγκριση του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης και του Προϋπολογισμού του επόμενου έτους.
Η επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής να συζητηθούν τόσο σοβαρά θέματα σε μία ημέρα με δύο συνεδριάσεις δεν προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο και αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την απροθυμία της να διεξαχθεί ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος στα όργανα του Δήμου και με τους φορείς της πόλης γενικότερα. Αποδεικνύει, εξάλλου, τη σπουδή της να ολοκληρωθεί εν τάχει και συνοπτικά η κορυφαία διαδικασία ενός Δημοτικού Συμβουλίου, όπως θα έπρεπε να είναι αυτή της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Δήμου, αλλά και την αμηχανία της μπροστά στην αδυναμία της να πείσει τους δημοτικούς συμβούλους του «Πειραιάς Νικητής» ότι αποτελεί καθήκον η προσέλευσή τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής μας θα καταθέσουν – όπως πάντα – τις προτάσεις του ΛτΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο, με έμφαση στον ουσιαστικό διάλογο για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: