Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς, η πόλη μας: Ψήφισμα στήριξης συναυλίας για τις καθαρίστριες

Πειραιάς, 23/07/2014  

Στηρίζουμε τη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των 595 καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιούλη στο Σύνταγμα. Η κυβέρνηση αγνοώντας προκλητικά Σύνταγμα και νόμους, αρνείται να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις που τις δικαιώνουν.  
Τον μακρύ κατάλογο των δημοσίων υπαλλήλων που οδηγούνται βίαια στην απόλυση και την ανεργία κατόπιν απαίτησης της τρόικας, συμπληρώνουν οι σχολικοί φύλακες, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι σε Υπουργεία, οι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ. Στόχος της κυβέρνησης είναι η εκχώρηση των δημοσίων υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα. Με αυτόν τον τρόπο θα επέλθει η αντικατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων από «ωφελούμενους» και ενοικιαζόμενους εργαζόμενους που θα αμείβονται με μισθούς πείνας, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Καλούμε όλους και όλες να στηρίξουν έμπρακτα τον ηρωικό πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις. Τους καλούμε να στηρίξουν έμπρακτα τον παραδειγματικό αγώνα των καθαριστριών.
Καλούμε όλους και όλες να δώσουν μαζικό και δυναμικό ‘παρών’ στη συναυλία με τη Χάρη Αλεξίου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιούλη στις 21:00 στο Σύνταγμα.
Η  Γενική  Συνέλευση της 23/7/14  της Δημοτικής Κίνησης                                 
«Το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς, η πόλη μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: