Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση Θοδωρή Δρίτσα με πρόεδρο Δ.Σ. Αττικό Μετρό

Η μη υπογειοποιημένη γραμμή του ΗΣΑΠ στο ύψος Κεράνη

                                                      

Πειραιάς 28/3/2014



Θέμα: Συνάντηση του υποψήφιου δήμαρχου Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό Χρ. Τσιτούρα.

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι πολύωρη συνάντηση, του υποψήφιου δήμαρχου Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα και συνεργατών του εξειδικευμένων σε κυκλοφοριακά θέματα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό ΑΕ,  Χρήστο Τσιτούρα και ομάδα διευθυντικών στελεχών της εταιρείας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Θ. Δρίτσα προκειμένου να συζητηθούν και να υπάρξει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα, που άπτονται των συγκοινωνιακών υποδομών της πόλης.

Από την πλευρά του ο Θ. Δρίτσας  παρουσίασε όλο το πρόγραμμα παρεμβάσεων, που έχει καταρτίσει «Το Λιμάνι της Αγωνίας- Πειραιάς η πόλη μας», για την επίλυση του κυκλοφοριακού με ενίσχυση των μέσων σταθερής τροχιάς και τις μονοδρομήσεις σε όλη την πόλη και όχι μόνο σε δύο Δημοτικές Κοινότητες.

Ειδικά, για το Τραμ τέθηκε η ανάγκη επέκτασης των γραμμών προς την Πειραϊκή, αλλά και προς το Κερατσίνι και το Πέραμα. Συζητήθηκε επίσης θετικά η ιδέα της επέκτασης προς την περιοχή κρουαζιέρας του ΟΛΠ.

Από εκεί και πέρα:

-  Συζητήθηκε η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του σχεδίου ολοκληρωμένων αναπλάσεων στην πόλη με ευθύνη της Αττικό Μετρό ΑΕ και του Δήμου Πειραιά, με προτάσεις, που θα καταθέσει η νέα δημοτική αρχή του Πειραιά με επικεφαλής τον Θ. Δρίτσα κάτι που δεν έχει γίνει επί δημαρχίας Π. Φασούλα αλλά ούτε και από τον Β. Μιχαλολιάκο, αλλά ακόμα υπάρχουν χρονικά περιθώρια για να μην χαθούν τα χρήματα.

- Εκφράστηκε από τον Θ. Δρίτσα μεγάλη ανησυχία για προβλήματα που προκύπτουν από τη χωροθέτηση του Σταθμού «Μανιάτικα» σχετικά με τις γύρω κατοικίες και καταστήματα,  για την κοπή δένδρων σε σημεία διέλευσης του Τραμ, για τις αρχαιότητες στο υπέδαφος κ.α. Ειδικά για το ζήτημα του πρασίνου δόθηκαν διαβεβαιώσεις από την Αττικό Μετρό ότι θα κοπούν ή μπορούν και να μεταφυτευτούν 40 νεραντζιές και στη θέση τους θα υπάρξει φύτευση 170 νέων δένδρων.

- Συζητήθηκε επίσης το θέμα της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ,  των βελτιώσεων των μονοδρομήσεων κ.α. Κατά την τρίωρη σύσκεψη, η οποία έγινε σε καλό κλίμα, αναδείχθηκαν ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα  για τα οποία ο Θοδωρής Δρίτσας θα κάνει αναλυτικές δηλώσεις τη Δευτέρα 31/3/2014.



Το Γραφείο Τύπου

«Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς η Πόλη μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: