Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ

Κυριακή,  10/11/ 2013
  
Η ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου το πρωί έγινε στο Στέκι μας η τρίτη Γενική Συνέλευση της χρονιάς. Παρουσιάστηκε από τη Δημοτική μας Σύμβουλο Μαρία Σταθάκη εκ μέρους του Συντονιστικού ο απολογισμός της δράσης μας στο διάστημα που διέρρευσε από την προηγούμενη Συνέλευσή μας και ο προγραμματισμός για τις επόμενες δράσεις μας, στις οποίες συγκαταλέγονται δράσεις αλληλεγγύης, έκδοση ημερολογίου με θέμα τη 15χρονη παρουσία του Λιμανιού της Αγωνίας στην πόλη και εκδηλώσεις σχετικά με αυτά σε όλες τις δημοτικές κοινότητες έως τις δημοτικές εκλογές.

Αποφασίστηκε η ανανέωση του Συντονιστικού και η αύξηση των μελών του από 7 σε 11.Σ'αυτό θα συμμετέχουν εκτός των  Δημοτικών και οι Κοινοτικοί μας Σύμβουλοι και όπως πάντα ένας εκπρόσωπος από κάθε ομάδα (Πολιτισμού, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος, Τύπου &  Επικοινωνίας).

Στη συνέλευση αυτή άνοιξε η μεγάλη συζήτηση για τις  δημοτικές εκλογές του Μαΐου  2014. και τις προοπτικές για την ανατροπή στο Δήμο. Αποφασίστηκε η συζήτηση να συνεχιστεί στην επόμενη Γ.Σ. που θα γίνει το πολύ σε ένα μήνα και θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τις εκλογές. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα από το Συντονιστικό.


                Τρίτη,  12/11/2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Την Τρίτη 12/11 το απόγευμα έγινε στο Στέκι η Συνάντηση της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης (που προέκυψε με τη συγχώνευση της Ομάδας Επισιτιστικής Αλληλεγγύης με την Ομάδα Λιμάνι Χωρίς Μεσάζοντες).Εκπρόσωπος της Ομάδας  στο Συντονιστικό του Λιμανιού εκλέχτηκε ο Παναγιώτης Αναστασάκος με αναπληρωτή τον Δημήτρη Αναστασάκο. Επίσης ξεκίνησε μια συζήτηση με σκοπό την ανανέωση της Ομάδας Επισιτιστικής Αλληλεγγύης, ενώ θα δημιουργηθεί και ένα πλαίσιο αρχών με βάση τις εμπειρίες που είχε  από το προηγούμενο διάστημα  λειτουργίας της.


Πέμπτη, 14/11/2013

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Την Πέμπτη 14/11 το απόγευμα συναντήθηκε στο Στέκι η Ομάδα Επικοινωνίας. Αποφασίστηκε η ενίσχυση και διεύρυνση της Ομάδας καθώς και η πύκνωση των Δελτίων Τύπου με τη θέση του Λιμανιού για σημαντικά θέματα της πόλης  που ανακύπτουν ή συζητιούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης ή 'έκδοση' ενός τακτικού ενημερωτικού δελτίου με τα νέα της πόλης, του Δημοτικού Συμβουλίου, του Λιμανιού της Αγωνίας και άλλων συλλογικοτήτων και φορέων της πόλης για την εβδομάδα που πέρασε. Το Δελτίο αυτό - που θα επιδιώξουμε να μετασχηματιστεί σε 'εφημεριδάκι' - θα το στέλνουμε κάθε Δευτέρα με μέιλ σε όλα τα μέλη /φίλους του Λιμανιού της Αγωνίας. Η Ομάδα όρισε εκπρόσωπό της στο Συντονιστικό τον Μακί Μαρσέιγ.


Πέμπτη, 14/11/2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Την Πέμπτη 14/11 το βράδυ συναντήθηκε στο Στέκι η Ομάδα Πολιτισμού. Συζητήθηκαν η συμβολή της Ομάδας στην έκδοση του ημερολογίου  και οι προετοιμασίες για την επόμενη προβολή του τριμήνου κινηματογραφικού μας προγράμματος που θα γίνει την Τετάρτη 20/11 στις 8:45 με την ταινία "Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους ?" της Κωνσταντίνας Βούλγαρη παρουσία της ίδιας  και  άλλων συντελεστών. Ορίστηκε εκπρόσωπος της Ομάδας στο Συντονιστικό η συντονίστρια της Ομάδας Φωτεινή Σέρβου με αναπληρώτρια την Ελένη Λαούρδα.



Παρασκευή, 15/11/2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Παρασκευή 15/11 στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, εκπρόσωποι και φίλοι του Λιμανιού της Αγωνίας παρακολούθησαν την εκδήλωση της οργάνωσης SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ για την Ημέρα Μνήμης θυμάτων τροχαίων.



Κυριακή, 17/11/2013

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Πολλά μέλη και φίλοι του Λιμανιού πήραν μέρος στη φετινή μεγαλειώδη πορεία του Πολυτεχνείου την Κυριακή 17/11.



Τα νέα του Δημοτικού Συμβουλίου


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  15/11/ 2013


Πολλά και ενδιαφέροντα στην διπλή συνεδρίαση του ΔΣ την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου όπου συζητήθηκαν τόσο το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου όσο και ο Προϋπολογισμός. 

Τα σημεία που  έχουν περισσότερο ενδιαφέρον είναι: η καθαριότητα στην πόλη, η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο καμπαναριό του Προφήτη Ηλία, η συρρίκνωση του  13ου Γυμνασίου Πειραιά και του 3ου Λυκείου η διοχέτευση των λυμάτων της βορειοανατολικής Αττικής στην Ψυτάλλεια, οι κοινωνικές παροχές και το Δημοτικό Θέατρο.


Καθαριότητα.

Όποιος ζει και περπατάει στον Πειραιά βλέπει ότι η πόλη είναι βρώμικη εκτός από τον...Δήμαρχο! Εκείνος ισχυρίζεται ότι είναι η καθαρότερη πόλη της Ευρώπης! Ή θα πρέπει να φοράει ροζ γυαλάκια ή δεν έχει επισκεφτεί πολλές πόλεις στην Ευρώπη. Διαλέγετε και παίρνετε. Οι καταγγελίες δεν τον πτοούν. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παντελάκη και Σαλπέας καταγγέλλουν αλλά το αυτί του Δημάρχου δεν ιδρώνει. Η κ. Διαμαντίδη γράφει στην Εφ Συν ότι στην τελευταία της επίσκεψη στη Ζέα η περιοχή έζεχνε αλλά ο κ. Δήμαρχος δεν διαβάζει την εφημερίδα γιατί πρόσκειται στον...ΣΥΡΙΖΑ! Ο Γιώργος Καρυστινός από την Πρωτοβουλία πολιτών για τις παραλίες καταγγέλλει ότι τα μπάζα μετά από την εκδικητική κατεδάφιση του Συλλόγου  ‘Τερψιχόρη’ στην παραλία της Φρεαττύδας είναι ακόμη εκεί και ο χώρος παραμένει σκουπιδότοπος αλλά ο Δήμαρχος δεν ενδιαφέρεται και  με το γνωστό του ύφος στο ΔΣ επιμένει: Εμείς καθαρίσαμε τον Πειραιά! Τι να πει κανείς;


Κινητή τηλεφωνία

Ο Γιάννης Καρδαράς, Σύμβουλος του Λιμανιού της Αγωνίας, καταγγέλλει ότι κεραίες κινητής τηλεφωνίας εγκαθίστανται στο ...καμπαναριό της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στην κορυφή του λόφου της Καστέλας χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προδιαγραφές και ο κ. Δήμαρχος απαντάει: τι να κάνουμε η Εκκλησία μοιράζει 7,000 μερίδες φαγητού στους Πειραιώτες κι έτσι οι κεραίες είναι θέμα δικό τους!


13ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο. Ο  Γιάννης Καρδαράς καταγγέλλει ότι τα δύο αυτά  σχολεία αποψιλώνονται από μαθητές και κινδυνεύουν  να κλείσουν μετά την πρόσφατη συρρίκνωση της περιοχής που τα τροφοδοτεί. Οι γονείς ζητούν να  επανέλθουν τα όρια της περιοχής αυτής στην παλιά τους θέση. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να κάνει κάτι αλλά προς το παρόν δεν έχει γίνει τίποτα.


Ψυτάλλεια

Όπως είναι φυσικό οι φορείς του Πειραιά είναι εναντίον της μεταφοράς λυμάτων από την βορειανατολική πλευρά της Αττικής στην Ψυτάλλεια και ο Δήμαρχος Πειραιά με το γνωστό του ύφος ανακοίνωσε ότι θα πάει προσωπικά να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση. ‘Δεν θα το επιτρέψουμε’ είπε. Ας κάνει και κάτι καλό για τον τόπο!


Κοινωνικές παροχές

Η Δημοτική Σύμβουλος του Λιμανιού της Αγωνίας Μαρία  Σταθάκη μίλησε εκτενέστατα για την απουσία κοινωνικών παροχών στο Δήμο (ένα σημείο που συζητήθηκε και κατά την διάρκεια του Προϋπολογισμού με τον κ. Καρδαρά να επισημαίνει ότι η πολιτική του Λιμανιού της Αγωνίας αρχίζει από αυτό το σημείο) αλλά και πάλι ο Δήμαρχος διέρρηξε  τα ιμάτια του λέγοντας ότι έχει στεγάσει και έχει σιτίσει τους πάντες στον Πειραιά. Δεν υπάρχει άνεργος, άστεγος και πεινασμένος στον Πειραιά χάρη στις παροχές του Δήμου!  



Δημοτικό Θέατρο

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα του ισογείου του Δημοτικού Θεάτρου θα εκμισθωθούν από τον ΟΠΑΝ. Η κ. Σταθάκη είπε ότι τόσο οι αρμοδιότητες της Εφορείας του θεάτρου όσο και το τι θα γίνει με τα καταστήματα σε αυτό δεν έχουν έρθει για συζήτηση στο ΔΣ, το οποίο πρέπει να καθορίσει  τις επιχειρηματικές λειτουργίες που θα στεγαστούν εκεί, ώστε αυτές να συνάδουν με το ύφος και τις λειτουργίες του Δημοτικού Θεάτρου.


Δήμαρχος και Σιγάλας διαβεβαίωσαν ότι όλα θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια, ο τελευταίος μάλιστα συμφώνησε με τη Μαρία Σταθάκη για τις χρήσεις των καταστημάτων και είπε ότι στο τέλος του χρόνου ή αρχές του επομένου θα ξέρουν καλύτερα τις ανάγκες του θεάτρου και θα μεριμνήσουν. Είπε και  για  ηλεκτρονικό εισιτήριο και πολλά άλλα που  επισημάνθηκαν από την κ. Σταθάκη ως προσπάθεια για να εκχωρηθούν και άλλες  υπηρεσίες του θεάτρου σε ιδιώτες. 



Τεχνικό πρόγραμμα

Η Μαρία Σταθάκη δήλωσε ότι  η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος  εξηγεί την επιμονή του Δημάρχου να αναφέρεται σε δήθεν 'οργασμό' έργων. Δεν υπάρχει όμως μέριμνα για ηλικιωμένους, για παιδιά ή για μετανάστες. Το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν προσφέρει καμία προοπτική για τους πολίτες μέσα στην κρίση που συνεχίζει να βαθαίνει.


Ο κ. Σαλπέας (ΚΚΕ) δήλωσε ότι ο Πειραιάς μοιάζει με μια ηλικιωμένη κυρία που πάει στο κομμωτήριο. Είπε ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, δεν θέλει να φύγει αλλά δεν βλέπει τίποτε σπουδαίο να γίνεται και κυρίως η απουσία σχολείων, πεζοδρομίων, και πράσινων χώρων του προκαλούν θλίψη. Εμάς να δεις!!!


Ο Δήμαρχος βέβαια δήλωσε έκπληκτος γιατί η Αριστερά δεν βλέπει το θεάρεστο έργο που αυτός και η παράταξη του επιτελούν και έψεξε τους αριστερούς συμβούλους γιατί δεν αναγνωρίζουν ότι στεγάζει και σιτίζει όλους τους άστεγους και πεινασμένους του Πειραιά!


Το Τεχνικό Πρόγραμμα  καταψηφίστηκε  από το 'Λιμάνι της Αγωνίας’. 



Προϋπολογισμός

Όπως ήταν αναμενόμενο ούτε ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε από το Λιμάνι.


 Ο Γιάννης Καρδαράς είπε ότι η διαφορά της παράταξης του Δημάρχου (ο οποίος έφυγε από την συνεδρίαση) έγκειται στο ότι το Λιμάνι της Αγωνίας αρχίζει από την κοινωνική πολιτική η οποία απουσιάζει τελείως από τον προϋπολογισμό. Επισήμανε ότι οι κοινοτικοί αντιπρόσωποι έχουν τελείως υποβαθμιστεί ενώ κατά τον νόμο θα μπορούσαν να είναι παρόντες να πάρουν το λόγο ακόμη και να ψηφίζουν επί μέρους θέματα.  Είπε επίσης ότι χρειάζεται χρηστή διαχείριση η οποία δεν υπάρχει και ότι γίνονται σπατάλες αναφέροντας το βάψιμο προσόψεων στην πλατεία Κοραή και τα ταξίδια της κουστωδίας του Δημάρχου στη Μασσαλία.


Ο κ. Κάρλες δικαιολόγησε την στάση της δημοτικής αρχής λέγοντας δεν έχει εξειδικευμένο προσωπικό για να κάνει μελέτες!!! Αν είναι δυνατόν;


Το Λιμάνι της Αγωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: