Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας»

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

Διευρυμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού του Λιμανιού της Αγωνίας - Πέμπτη 25/ 7/ 2013 στις 8.30μμ

Φίλες/οι
         
Την γενική  συνέλευση που είχαμε προγραμματίσει για την Τρίτη 16/7 , την ματαιώσαμε λόγω των απεργιακών  των κινητοποιήσεων κυρίως στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
         
Ολοι την προηγούμενη εβδομάδα, δόθηκε, κυρίως από τους εργαζόμενους αλλά και τους δημοτικούς φορείς, ο αγώνας για την αποτροπή των άρθρων του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στις απολύσεις και στην κατάργηση της αυτονομίας της αυτοδιοίκησης.
         
Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου - το ακριβές περιεχόμενο των σχετικών άρθρων θα το έχουμε σύντομα - η τοπική αυτοδιοίκηση μπαίνει σε παρατεταμένη κρίση λόγω δραματικής συρρίκνωσης των δυνατοτήτων λειτουργίας της, κρίση  που θα αποκτήσει νέες διαστάσεις με τις απολύσεις των συμβασιούχων τον Σεπτέμβριο και με την άσκηση του δικαιώματος του Υπουργού να διαλύει ΝΠΔΔ με υπουργικές αποφάσεις.
         
Η κατάσταση στο Δήμο μας ήδη είναι πολύ άσχημη και με ευθύνη του Δημάρχου, ο οποίος ήταν απών από όλες τις κινητοποιήσεις όχι μόνο των εργαζομένων   αλλά και της ΚΕΔΕ , πιστός στις επιλογές της Κυβέρνησης , επιθετικός και αρνητικός σε κάθε άλλη φωνή και σε κάθε μορφή διεκδίκησης .(σε σχετικά δελτία τύπου του Λιμανιού που σας έχουν σταλεί, φαίνονται από τις τοποθετήσεις  των δημοτικών μας συμβούλων οι θέσεις του Λιμανιού, αλλά και η αντιμετώπιση από την πλευρά του  Δημάρχου , σε κάθε φωνή και άποψη που είναι αντίθετη με την δική του).
         
Στην πόλη μας υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα για τα οποία έχουμε δώσει αγώνες αλλά θα χρειαστεί να τα ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα και τα οποία ήταν στην θεματολογία της συνέλευσης μας.
        
        
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ (Ακτές Βοτσαλάκια & Τερψιχόρη, Μαρίνα Ζέας, Επέκταση λιμανιού στο Παλατάκι) ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΚΤΕΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΕΣ/ΟΙ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΑ (Ζυμαρικά, όσπρια, κονσέρβες, λάδι, ζάχαρη, κ.α.) ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ.


Με αυτές τις σκέψεις και ξέροντας πως έχουν αρχίσει για όλους/ες οι καλοκαιρινές άδειες και οι μέρες ξεκούρασης , σας καλούμε την Πέμπτη 25/7 /2013 στις 8.30 στην ανοιχτή διευρυμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού του Λιμανιού της Αγωνίας, για μια πρώτη κουβέντα και για καλύτερο προγραμματισμό της δουλειάς και της δράσης μας τον Σεπτέμβριο.

                                                                
Το Συντονιστικό του Λιμανιού της Αγωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: