Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 17/9/2012


Πειραιάς,19/9/2012.

1.Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 17/9/2012 η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» ζήτησε απ’ το Δήμαρχο να εγκαταλείψει την τακτική στήριξης και «προστασίας» της κυβέρνησης και να συμπαραταχθεί με τους δημάρχους και τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί τους δήμους σε χρεοκοπία, τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση σε απόγνωση και τους δημότες σε δυσχερέστερη θέση, αφού θα στερηθούν των κοινωνικών προγραμμάτων και υπηρεσιών των δήμων.
2.Τα έργα για την επέκταση του Μετρό από Χαϊδάρι προς Πειραιά ξεκίνησαν και η έναρξή τους είναι σημαντικό γεγονός.
Είχαμε  ζητήσει το Μετρό να επεκταθεί έως την Πειραϊκή και την Καλλίπολη, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δύο νοσοκομεία της πόλης μας.
Είχαμε επίσης επιμείνει ο Δήμος να ζητήσει από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ την ανάπλαση της Πλ.Κοραή και Αγ. Κωνσταντίνου, όπως έχει συμβεί σε πολλές πλατείες που έγιναν αντίστοιχα έργα.
Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Ακόμη όμως και τώρα, είναι απαραίτητο ο Δήμος Πειραιά να διεκδικήσει από την κατασκευάστρια εταιρεία τα εξής:
-Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του σταθμού, των εξόδων, των υπερκατασκευών εξαερισμού κ.α. να λάβει υπόψη την άμεση γειτνίαση με τα μνημεία (Δημοτικό Θέατρο, Ναός Αγ. Κωνσταντίνου) και την κύρια πλατεία του Πειραιά.
-Να υπάρξει σοβαρή προσπάθεια διάσωσης του κήπου μεταξύ του Δημοτικού Θεάτρου και του Αγίου Κωνσταντίνου, των ιστορικών διαμορφώσεων και των δένδρων του (πανύψηλοι φοίνικες, πεύκα,  μουριές, νεραντζιές κ.ά. όπως και των αιωνόβιων πλατανιών του πεζοδρόμου Αγίου Κωνσταντίνου στη βόρεια πλευρά του θεάτρου.
-Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τη μέγιστη δυνατή διάσωση και ανάδειξη των αρχαιοτήτων οι οποίες κρύβονται στο υπέδαφος της Πλατείας Κοραή.
-Ανάπλαση της Πλ. Κοραή και της Πλ. Αγίου Κωνσταντίνου, που ο δήμαρχος δημιούργησε σπαταλώντας δημόσιο χρήμα, αν και γνώριζε ότι μετά από λίγους μήνες θα γινόταν εργοτάξιο.

3.Οι αποφάσεις για την παραχώρηση σε ιδιώτη των παραλιών στα ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ και στη ΦΡΕΑΤΤΎΔΑ  έχουν – κατόπιν προσφυγών των δημοτικών μας συμβούλων - ακυρωθεί.
Ο ιδιώτης αγνοεί τις εκδοθείσες αποφάσεις  και επιδιώκει την ανέγερση κατασκευών στα  ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ με τη στήριξη του Δημάρχου.
Ζητήσαμε από το Δήμαρχο να μας απαντήσει στα εξής ερωτήματα:
-Επιμένει ότι μετά την έκδοση των ακυρωτικών αποφάσεων εξακολουθεί να ισχύει η παραχώρηση;
-Συμφωνεί για την κατασκευή πέργκολας για τραπεζοκαθίσματα χωρίς άδεια και μάλιστα σε άλλο χώρο από τον προβλεφθέντα στη δημοπρασία;
-Συμφωνεί με την κοπή δέντρων και μάλιστα χωρίς σχετική άδεια;
-Για ποιο λόγο, όταν ενημερώθηκε απ’ το αρμόδιο ΑΤ για τη σύλληψη των παρανομούντων στα ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ, αδιαφόρησε και δεν ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου να επιληφθούν της υπόθεσης;
Ο Δήμαρχος οφείλει να ζητά και να επιβάλλει τη νομιμότητα, ακόμη και για γεγονότα που ο ίδιος έχει αντίθετη άποψη.
Φυσικά … τα ερωτήματα αυτά δεν απαντήθηκαν.
Αντιθέτως, τόσο ο ίδιος ο Δήμαρχος όσο και κάποιοι εκ των δημοτικών του συμβούλων, που λειτουργούν ως «παπαγαλάκια» του, επανέλαβαν τη γνωστή τακτική τους της επίθεσης στους δημοτικούς μας συμβούλους, αλλά και της αμέσως μετά ανάκλησης των όσων είπαν.
Η στάση και η συμπεριφορά χαρακτηρίζει τον καθένα και την καθεμία από εμάς. Η επιλογή του ρόλου του προστάτη των παρανόμων ή του συνήγορου της Χρυσής Αυγής, η παράθεση  «εξυπνακίστικων» ρητών και παντός είδους φληναφημάτων αλλά και η στη συνέχεια διαρκής ανάκληση και προσπάθεια διόρθωσης όσων κάθε φορά εκστομίζουν, δεν αρμόζει σε αιρετούς που έχουν την υποχρέωση διαφύλαξης των θεσμών και της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου και είναι μια πολύ επικίνδυνη πρακτική.
4.Οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας συνεχίζονται.
Από την πρώτη επίθεση είχαμε ζητήσει από το Δήμαρχο να πάρει θέση και να αποδοκιμάσει τη φασιστική αυτή συμπεριφορά. Δεν το έπραξε για τους δικούς του λόγους.
Η κοινωνία ολόκληρη του Πειραιά πρέπει να αποδοκιμάσει τη Χρυσή Αυγή και τα πρωτοπαλίκαρά της, συμμετέχοντας στη δημιουργία πολιτικού και κοινωνικού μετώπου ενάντια σε φασιστικές συμπεριφορές.                           

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»


Επικοινωνία: Τηλ. 210 4194252  -  e-mails: symmahiastonpeiraia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: