Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση για τον δεύτερο γύρο των εκλογών


ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον Πειραιά

ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΑΚΙΚΑΠ -   ΛΙΜΑΝΙ  ΤΗΣ  ΑΓΩΝΙΑΣ -  ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πειραιάς 10/11/2010,
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ  ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον Πειραιά ευχαριστεί τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες που την τίμησαν με την ψήφο τους.  Την επιλογή αυτή θεωρεί ψήφο τιμής και σεβασμού στη μνήμη του Νίκου Λεγάκη και ταυτόχρονα ψήφο εμπιστοσύνης στη συλλογική εκπροσώπηση της παράταξης.

Οι εκλογές αυτές πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για μας, λόγω της αιφνίδιας απώλειας του υποψηφίου Δημάρχου μας. Εκτιμάμε ότι η θετική ψήφος προς τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ παρά την - ευάλωτη σε πολλαπλές συγχύσεις και σκόπιμες διαβολές - ομόφωνη  απόφαση αρχών να μην αντικαταστήσουμε το Νίκο Λεγάκη , αλλά να προχωρήσουμε στις εκλογές με συλλογική εκπροσώπηση, οφείλεται στις σταθερές  σχέσεις εμπιστοσύνης που αναπτύξαμε με την τοπική κοινωνία σε μια μακρόχρονη πορεία κοινών  αγώνων. Αυτές οι σχέσεις μας δεσμεύουν  να τιμήσουμε αυτή την ψήφο τα επόμενα χρόνια, διεκδικώντας τη διεύρυνση της συμμετοχής των πολιτών στη διακυβέρνηση της πόλης, αλλά και με την ενεργητική παρουσία μας τόσο στο Δημοτικό και τα Κοινοτικά Συμβούλια όσο και στις γειτονιές της πόλης, στους αγώνες για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα.

Το μήνυμα των εκλογών είναι η σαφής καταδίκη της πολιτικής του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ως αποτέλεσμα της διακυβέρνησης της χώρας από τα δύο κόμματα εξουσίας που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ και στην ΕΚΤ. Μήνυμα που αποτυπώνεται και στην τοπική αυτοδιοίκηση και τη ζωή της πόλης.  Η πολιτική αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτή την εντολή πήρε ο σημερινός πρωθυπουργός.

Ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος της μονομαχίας στις 14/11/2010 μεταξύ των πολιτικών εκπροσώπων του δικομματισμού στο Δήμο μας, το γεγονός είναι ότι, στην τρίτη πόλη της χώρας  οι υποψήφιοι αυτοί έλαβαν στον πρώτο γύρο μόνο 20.100 ψήφους ο πρώτος και 15.800 ο δεύτερος. Ένα λοιπόν είναι βέβαιο: ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ. Αντίθετα, θα είναι υποχρεωμένος στη διάρκεια της θητείας του να απευθύνεται διαρκώς στη λαϊκή έγκριση των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής και να υφίσταται το λαϊκό έλεγχο.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον Πειραιά πιστεύει ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται την ψήφο των πολιτών ως ιδιοκτήτης της. Οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες που μας ψήφισαν διαθέτουν γνώση, κρίση, ωριμότητα και μνήμη, χαρακτηριστικά επαρκέστατα  για να αποφασίσουν οι ίδιοι τι θα πράξουν στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών.,

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: