Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον Πειραιά, η απόφαση της ΕΣΑΛ να μην εγκρίνει το Mall του ΟΛΠ.

Νίκος Μπελαβίλας - Πειραιάς για όλους
Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον Πειραιά, η απόφαση της ΕΣΑΛ να μην εγκρίνει το Mall του ΟΛΠ.
 


 efsyn.gr: ΕΣΑΛ: Ενέκρινε όλες τις υποχρεωτικές επενδύσεις του ΟΛΠ, απέρριψε προαιρετικές Στην απόφαση της ΕΣΑΛ υπάρχει ο όρος ότι κατά την υλοποίηση των έργων από τον ΟΛΠ - Cosco θα ληφθούν υπ'όψη όλες οι απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην ημέρα η απόφαση θα αποσταλεί στον ΟΛΠ και, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά των Κινέζων.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η διοίκηση της κινέζικης εταιρείας εμφανίζεται δυσαρεστημένη από την απόρριψη των πρόσθετων έργων, που είχε σχεδιάσει να υλοποιήσει στο λιμάνι του Πειραιά, και σκέφτεται να προσφύγει στη διαιτησία.
Ποιες είναι οι υποχρεωτικές επενδύσεις:
  • Επέκταση του επιβατικού λιμένα κρουαζιέρας στη νότια ζώνη, με την κατασκευή δύο νέων θέσεων ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς
  • Επισκευές στην προβλήτα Ι του ΟΛΠ, καθώς παρουσιάζει εκτεταμένες βλάβες
  • Μετατροπή της πενταγωνικής αποθήκης σε επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας, που θα μπορεί να εξυπηρετεί 900 άτομα
  • Υπόγεια οδική σύνδεση του σταθμού διακίνησης αυτοκινήτων με τον χώρο πρώην ΟΔΔΥ
  • Βυθοκόρηση του κεντρικού λιμένα
  • Κατασκευή της νέας προβλήτας πετρελαιοειδών
  • Επέκταση του σταθμού διακίνησης αυτοκινήτων (car terminal)
  • Βελτίωση των υποδομών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης
  • Προμήθεια νέου εξοπλισμού
  • Έργα συντήρησης υποδομών σε ολόκληρο το λιμάνι

Δεν υπάρχουν σχόλια: