Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Νίκος Μπελαβίλας: ανοικτές πόρτες παραβίασε ο δήμαρχος Πειραιά αναφορικά με το master plan του ΟΛΠ


Απάντηση προς τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και σε ανακοίνωση του συνδυασμού του «Πειραιάς νικητής»*, έδωσε ο Νίκος Μπελαβίλας:
«Ανοικτές πόρτες παραβίασε ο δήμαρχος Πειραιά με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός του (!) αναφορικά με το master plan για τον ΟΛΠ.
Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει αλλά θα του προτείναμε ψυχραιμία. Αν αγωνιά για τις θέσεις του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Μπελαβίλα μπορεί εύκολα να τις αναζητήσει στο διαδίκτυο. Οι επιστημονικές αξιολογήσεις και τα κείμενα του είναι διατυπωμένα και αναρτημένα ήδη από το 2010, σε χρόνο που πιθανότατα εκείνος αγνοούσε το θέμα.
Με την ευκαιρία όμως καλό θα ήταν να μας διευκρινίσει κάποια σημεία:
  • Ο κ. Μώραλης συμμετέχει στο ΔΣ του ΟΛΠ  ως δήμαρχος Πειραιά ή ως ιδιώτης; Και αν συμμετέχει ως δήμαρχος αλήθεια τι διεκδίκησε μέχρι σήμερα μέσω του θεσμικού του ρόλου;
  • Είναι προφανείς οι λόγοι εναντίωσης του για το mall. Όσον όμως αφορά τα ξενοδοχεία, μήπως ο δήμαρχος αγνοεί πολύτιμες πληροφορίες των όσων συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην πόλη του;
  • Μιας και θυμήθηκε την πώληση του λιμανιού, εκείνος τέσσερα χρόνια τώρα, γιατί δεν έχει κάνει το ελάχιστο για την διεκδικούμενη δημοτική έκταση στο Παλατάκι; Αληθεύει ότι δεν την θέλει αλλά προτιμά να την ανταλλάξει με χρήμα;
Και επειδή η μνήμη του δημάρχου είναι ασθενής του θυμίζουμε ότι η συζήτηση στο ΔΣ Πειραιά έγινε μετά από πιέσεις της δημοτικής ομάδας του Λιμανιού της Αγωνίας στη δε ενημερωτική 1η συνεδρίαση ο δήμαρχος δεν φάνηκε να έχει ουσιαστικές διαφωνίες με το  συνολικό σχεδιασμό με  εξαίρεση το mall».
*Η ανακοίνωση του Συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής»:
«Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Μπελαβίλας, συμφωνεί με την από 18/7/2018 εισήγηση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γ. Μώραλη προς το Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία ψήφισε η πλειοψηφία των συμβούλων. Στην εισήγησή του είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις για συγκεκριμένα ζητήματα που αναφέρονται στο master plan  του Ο.Λ.Π., όπως είναι η δημιουργία mall εντός της λιμενικής ζώνης, τα ύψη των κτηρίων τα οποία θα πρέπει να είναι εναρμονισμένα με την πόλη, η σύνταξη και έγκριση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) σχετικά με την επέκταση του προβλήτα για την κρουαζιέρα, καθώς και η ανάγκη ύπαρξης κυκλοφοριακών μελετών.
Ερωτηματικό βέβαια αποτελεί για όλους το γεγονός της εκκωφαντικής σιωπής του σημερινού υποψήφιου Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχους διαχρονικά της Δημοτικής Παράταξης “Λιμάνι της Αγωνίας”, όταν ο πρώην επικεφαλής της και πρώην Υπουργός κ. Θοδωρής Δρίτσας, υπέγραφε την πώληση του λιμανιού και ταυτόχρονα τις υποχρεωτικές επενδύσεις,  μια εκ των οποίων είναι η προέκταση του προβλήτα για την κρουαζιέρα.
Καλό θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ αφενός να μην αλλάζει θέση ανάλογα με τη θέση και την ιδιότητα που φέρει, αφετέρου να μην προσπαθεί με «προτάσεις-στρακαστρούκες» να παραπλανήσει την κοινή γνώμη για μικροκομματικούς λόγους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: