Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΛτΑ: Πλήρης υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά

Πειραιάς, 25 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την πλήρη υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου διαπιστώνει η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας», καθώς για μία ακόμη φορά τόσο ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Δαβάκης απαξιώνουν συνειδητά τις διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, για τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 έχουν προγραμματιστεί δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να ασχοληθούν με τα πιο σοβαρά θέματα της πόλης, δηλαδή το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό για το 2018.

Η πρώτη συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 4:00 το απόγευμα με ημερήσια διάταξη είκοσι θεμάτων στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η έγκριση του τεχνικού προγράμματος, ενώ η δεύτερη θα ξεκινήσει μιάμιση ώρα αργότερα (17:30) με θέμα την έγκριση του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης και του προϋπολογισμού του επόμενου έτους.

Η επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής να συζητηθούν τόσο σοβαρά θέματα σε μία ημέρα με δύο συνεδριάσεις δεν προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο και αποδεικνύει για τέταρτη συνεχόμενη φορά την απροθυμία της να διεξαχθεί ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος στα όργανα του Δήμου και με τους φορείς της πόλης γενικότερα, αλλά και τη σπουδή της να ολοκληρωθεί εν τάχει και συνοπτικά η κορυφαία διαδικασία ενός δημοτικού συμβουλίου, όπως θα έπρεπε να είναι αυτή της ψήφισης του προϋπολογισμού του δήμου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής μας θα καταθέσουν – όπως πάντα – τις προτάσεις του ΛτΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο, με έμφαση στον ουσιαστικό διάλογο για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: