Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Πλήρης υποβάθμιση του δημοκρατικού διαλόγου και του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Πειραιά



​                                                                                                                                    ​
 
Πειραιάς, 24-4-2017

Την υποβάθμιση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου διαπιστώνει η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς η πόλη μας», καθώς για μια ακόμα φορά η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να πραγματοποιηθούν δύο συνεδριάσεις του Σώματος το απόγευμα της 26ης Απριλίου 2017.
Η μία που έχει προγραμματιστεί για τις 4μ.μ αφορά σε ειδική συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έτους 2016, στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν, εκτός των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς αλλά και πολίτες, έτσι όπως ορίζει ο Δημοτικός Κώδικας. Ωστόσο και προκειμένου να περιοριστεί ο διάλογος της Δημοτικής Αρχής με τους πολίτες, προστέθηκε και δεύτερη συνεδρίαση στις 6μ.μ. με ημερήσια διάταξη 29 θεμάτων, ορισμένα εκ των οποίων ιδιαίτερα σοβαρά, όπως η Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια και η Τροποποίηση του Εσωτερικού Οργανισμού του Δήμου.
Το ΛτΑ επισημαίνει ότι με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται αντιθεσμικά και πέρα από κάθε κανονισμό και λογική να υπάρξει χρονική συμπίεση για να μην συζητηθεί σε βάθος η οικονομική κατάσταση, ο απολογισμός δράσης και γενικότερα τα πεπραγμένα του Δήμου, ενώ παράλληλα διαφαίνεται μια προσπάθεια να μην υποστούν  οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού  της πλειοψηφίας την «ταλαιπωρία» δεύτερης προσέλευσής τους μια άλλη μέρα. Και αυτό γιατί μετά βίας υπάρχει απαρτία στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εξαιτίας της απουσίας τους.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΛτΑ καλούν τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να ανταποκριθούν στον ρόλο τους, ώστε να πραγματοποιηθεί ένας πλατύς, δημοκρατικός και αποτελεσματικός διάλογος ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή τους φορείς και τους πολίτες, όπως ακριβώς προβλέπεται από τη νομοθεσία. Οι δημότες της πόλης μας απαιτούν ενημέρωση, συζήτηση και προοπτική επίλυσης για τα σοβαρά και λιμνάζοντα προβλήματα του Δήμου Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: