Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση Μώραλη-Παππά και οι θέσεις του ΛτΑ για το πλέγμα των σχέσεων Δήμου Πειραιά-ΟΛΠ

Πειραιάς, 20 – 5 – 2016
​                                                             

Ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση προκάλεσε στη δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» η είδηση της συνάντησης του Δημάρχου, Γιάννη Μώραλη (συνοδευόμενος από τον δημοτικό του σύμβουλο, Βαγγέλη Μαρινάκη) με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, στο Μέγαρο Μαξίμου, τρεις μέρες μετά τη δυναμική παρέμβαση του ΛτΑ στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (16-5-2016) σχετικά με την εκπροσώπηση του Δήμου του Πειραιά στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ. Τότε, ο κ. Μώραλης, αποκάλυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι έχει συγκατανεύσει στη συμμετοχή του Δήμου για τα επόμενα 5 μόνο χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, τονίζοντας ότι «αυτή ήταν η συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ και πιστεύω τους ανθρώπους όταν δίνουμε τα χέρια και ανταλλάσσουμε χαρτιά!», ενώ άφησε άφωνο το σώμα, το οποίο ουδέποτε είχε  ενημερωθεί για το θέμα αυτό, ούτε είχε αποφασίσει και συμφωνήσει σε κάτι παρόμοιο. 
Το ΛτΑ εκτιμά ότι η μόνιμη εκπροσώπηση της πόλης του Πειραιά στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ είναι θέμα θεσμικό, πολιτικό, ιστορικό και ουσιαστικό και πρέπει να αναφέρεται ρητά στο καταστατικό του Οργανισμού. Και είναι ακριβώς αυτό που οφείλει να διεκδικήσει ο Δήμος Πειραιά και όχι την κάλυψη για περιορισμένο χρόνο της μιας εκ των τριών θέσεων που αναλογούν στο Δημόσιο.  Και αυτό γιατί, πέρα από το συμβολικό χαρακτήρα της συμμετοχής του Δήμου, η πόλη του Πειραιά πρέπει να εκπροσωπείται για την εξασφάλιση και προστασία των συμφερόντων της, αφού η ύπαρξη της και η ευημερία των πολιτών της είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το  λιμάνι.
Το ΛτΑ ελπίζει ότι στη συνάντηση του με τον κ. Παππά, ο κ. Μώραλης εστίασε στη διεκδίκηση της μόνιμης εκπροσώπησης του Δήμου στο ΔΣ του ΟΛΠ, στην κατοχύρωση του αντισταθμιστικού οφέλους για τον Πειραιά αλλά και τις άλλες παραλιμένιες πόλεις και στη διενέργεια των έργων για την Πολιτιστική Ακτή.
Ελπίζει, επίσης, ότι ο κ. Δήμαρχος θα ενημερώσει την πόλη για το περιεχόμενο της συζήτησης και ίσως της συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: