Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ


 
Πειραιάς, 7 – 4 – 2016 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη διαφωνία της με την απόφαση του Δημάρχου κ. Μώραλη να αποσύρει ο Δήμος Πειραιά την υποστήριξή του προς τους Πρόσφυγες και να αποχωρήσει από το λιμάνι κατέθεσε η δημοτική μας παράταξη ο ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θέση μας είναι  ότι ο Δήμος οφείλει να είναι παρών διαρκώς και ανελλιπώς στη διαχείριση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο λιμάνι και παράλληλα  με την προσφορά αναγκαίων ειδών για τη διαβίωση των Προσφύγων, να συνδράμει και  στην ορθή και αξιόπιστη ενημέρωσή τους  για τις δυνατότητες κατάθεσης αιτήματος ασύλου, μόνη διαδικασία που εξαλείφει τον κίνδυνο απέλασης τους.
Άλλωστε, οι Πρόσφυγες -αν πειστούν ότι αυτό είναι ακριβές-  δεν έχουν κανένα λόγο να μη συναινέσουν  στη μετεγκατάστασή τους σε κέντρα φιλοξενίας  με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Και αυτό θα πρέπει να γίνει παράλληλα, αλλά και σε συνεργασία με την κρατική πρωτοβουλία ενημέρωσης.

Πρέπει ακόμη ο Δήμος Πειραιά, όπως ήδη πολλοί ανά την επικράτεια δήμοι έχουν πράξει   ή ανακοίνωσαν ότι θα πράξουν, να αναζητήσει ανοικτούς χώρους φιλοξενίας  στην πόλη, φροντίζοντας  για την άμεση επισκευή και διαρρύθμισή τους  προκειμένου να μπορούν να εγκατασταθούν οι Πρόσφυγες. Η κάλυψη όλων αυτών των δαπανών  μπορεί να προέλθει είτε από τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, είτε από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
Στη συνέχεια και αφού λυθεί το βασικό πρόβλημα της στέγασης, θα πρέπει να δρομολογηθούν δράσεις ένταξής τους στη ζωή της πόλης μας και ειδικότερα της ένταξης των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Στη συνέχεια και αφού λυθεί το βασικό πρόβλημα της στέγασης, θα πρέπει να δρομολογηθούν δράσεις ένταξής τους στη ζωή της πόλης μας και ειδικότερα της ένταξης των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι οι Πρόσφυγες δεν θα εξαφανιστούν με ένα μαγικό τρόπο από τη χώρα και την πόλη μας. Ούτε είναι αυτό που θέλουμε. Όσοι δικαιούνται άσυλο ως πολιτικοί πρόσφυγες, όσοι κινδυνεύουν για λόγους θρησκείας ή φυλής, όσοι δικαιούνται άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους -αναπηρίας ή οικογενειακής κατάστασης- θα μείνουν εδώ ή θα περιμένουν τη μετεγκατάσταση τους στην Ευρώπη. Επιδιώκουμε οι άνθρωποι αυτοί, που ξεριζώθηκαν από τη χώρα τους και έχασαν δικούς τους ανθρώπους και περιουσίες, να βοηθηθούν από  κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς και εθελοντές έτσι ώστε να συνεχίσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια και ασφάλεια, μακριά από κάθε είδους Ειδομένη και πύλες Ε1, Ε2, Ε3 στο λιμάνι του Πειραιά.

Το ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, με γνώμονα το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα,  συνεχίζει την αλληλέγγυα προς τους Πρόσφυγες δράση του με την ανάληψη επιπλέον πρωτοβουλιών στο προσεχές διάστημα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης όλων των παραπάνω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: