Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

​ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΧΩΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


                                                                                    Πειραιάς, 12.2.2016

Το ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ εκφράζει την ικανοποίησή του στη θετική εξέλιξη της φιλοξενίας των προσφύγων που φτάνουν στο Λιμάνι του Πειραιά στην περιοχή Σχιστό, όπου δημιουργείται  χώρος μετεγκατάστασης τους, έτσι ώστε οι διερχόμενοι πρόσφυγες να φιλοξενούνται σε αυτό με τις απαραίτητες παροχές και προϋποθέσεις.
Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι, παρά την έλλειψη διαβούλευσης και ενημέρωσης από την κυβέρνηση για την επιλογή  του συγκεκριμένου χώρου ως προαναχωρησιακού, ο Υπουργός  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλης και όλες οι δημοτικές αρχές του Πειραιά συμφώνησαν και συνεργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση.
Η παράταξή μας, που συμμετέχει στην «Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών», τη μοναδική μέχρι σήμερα αλληλέγγυα δομή που τους υποδέχεται και τους φιλοξενεί, θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τη λειτουργία του χώρου και τους ανθρώπους που σε αυτόν θα φιλοξενούνται.
Είμαστε βέβαιοι/ες ότι οι τοπικές κοινωνίες αντιλαμβάνονται την ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου και τη δημιουργία αντίστοιχων και σε άλλες πόλεις,  καθώς και ότι θα απομονώσουν και θα αποδοκιμάσουν όσους επιδιώκουν να προκαλέσουν σύγχυση και κλίμα φόβου για πολιτική εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: