Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ

Πειραιάς 24-01-2016


Το Λιμάνι του Πειραιά -το πρώτο και μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το λιμάνι της πόλης μας- ιδιωτικοποιείται. Η ανάδειξη του τελικού επενδυτή επιταχύνει τη διαδικασία πώλησης

Η κυβέρνηση, με όλες τις εσωτερικές αντιφάσεις της, εν τέλει αποφάσισε μέσα στο συνολικό πλαίσιο διακυβέρνησης της χώρας και κάτω από το βάρος των επιταγών των δανειστών να (ξε)πουλήσει το Λιμάνι του Πειραιά.

Ανεξάρτητα από το οικονομικό μέγεθος της συναλλαγής, καλύτερης ή χειρότερης από τα προηγούμενα σενάρια, το κόστος μιας τέτοιας επιλογής είναι πολύ βαρύ για την πόλη, για τη χώρα ολόκληρη.

Το Λιμάνι του Πειραιά είναι άρρηκτα δεμένο με την οικονομική, πολιτιστική, πολιτισμική ταυτότητα της πόλης μας.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε ως πολίτες, ως εργαζόμενοι, ως Πειραιώτες και στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται.

  *  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το Λιμάνι του Πειραιά να γίνει οικονομική ζώνη φθηνής εργασίας, γκέτο μέσα στην πόλη μας.
  *  Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υποβαθμίζονται και να χάνονται οι οικονομικές εργασιακές σχέσεις της πόλης με το Λιμάνι.
  *  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί η πολιτιστική, πολιτισμική και ιστορική σχέση της πόλης μας με το Λιμάνι της.
  Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα μονοπώλιο να καθορίζει τη σχέση της πόλης με το Λιμάνι.

Καλούμαστε σε εγρήγορση με αυτοοργάνωση και με καθαρή σκέψη να διεκδικήσουμε και να διασφαλίσουμε την ενεργή σχέση της πόλης με το Λιμάνι. Οι φορείς της πόλης, οι δημοτικές αρχές, οι σύλλογοι εμπόρων και εργαζομένων, τα επιμελητήρια, οι πολιτιστικοί φορείς και όλες οι παραγωγικές τάξεις και οι συλλογικότητες οφείλουν και καλούνται να συμμετέχουν ενεργά, ο καθένας από τη δική του σκοπιά σε αυτή την κατεύθυνση και όλοι μαζί σε μια δημιουργική, αποτελεσματική συμμαχία.

Οφείλουμε να σχεδιάσουμε, να υλοποιήσουμε και να επιβάλλουμε την άποψή μας για Δημόσιο Λιμάνι ανοιχτό στην πόλη, με σεβασμό στο περιβάλλον, τον πολίτη και τους εργαζόμενους, να διεκδικήσουμε εν τέλει το Λιμάνι μας.

Κανένας σχεδιασμός για το Λιμάνι δεν μπορεί να είναι ελέω της πόλης, των δήμων και των παραγωγικών τάξεων, κανένας σχεδιασμός ερήμην μας.



ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΩΛΗΣΗΣ

​                Η ζωή και η ιστορία θα μας κρίνουν!


Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο Πολιτών «Το Λιμάνι της Αγωνίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: