Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Πειραιάς 11/12/15 
                                                                                        

Τις εξελίξεις στο θέμα των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα μεταναστών παρακολουθεί με ανησυχία το Λιμάνι της Αγωνίας  και καταδικάζει την πρόσφατη βίαιη επέμβαση της Αστυνομίας  εναντίον τους  στην Ειδομένη -και μάλιστα απουσία φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων, οι οποίοι απομακρύνθηκαν βίαια για να μην υπάρχει καταγραφή της αστυνομικής επιχείρησης.
Καλούμε τους αρμόδιους να δώσουν λύση στο θέμα των εγκλωβισμένων μεταναστών μέσα στο πλαίσιο του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν προορισμό την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, από την οποία προσπαθούν να απεγκλωβιστούν. Τα υπηρεσιακά σημειώματα,  με τα οποία εφοδιάζονται κατά την άφιξή τους στα ελληνικά νησιά, επιτρέπουν την παραμονή τους για ένα μήνα. Όσοι στο διάστημα αυτό δεν θα έχουν φύγει, θα θεωρηθούν παράνομοι εάν δεν υπάρξει μέριμνα του κράτους. Διαφορετικά, ενδέχεται να βρεθούμε αντιμέτωποι με προηγούμενες πρακτικές συλλήψεων και κρατήσεων σε κλειστά κέντρα κράτησης, κάτι που θα πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο.
Καλούμε, λοιπόν, την κυβέρνηση να διασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσής στους εγκλωβισμένους μετανάστες μέχρι την αναχώρησή τους για τις πατρίδες τους ή  τρίτες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι το Λιμάνι της Αγωνίας έχει μακρόχρονη παράδοση υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών. Στηρίζει τη 10ετή λειτουργία του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά  και υπερασπίζεται τους μετανάστες  από τις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις. Συμμετέχει  στην Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, η οποία υποδέχεται στο λιμάνι του Πειραιά τους πρόσφυγες που φθάνουν ταλαιπωρημένοι  από τα παραμεθόρια νησιά και τους προσφέρει Α’ Βοήθειες, τρόφιμα, ρούχα κλπ.

Γραφείο Επικοινωνίας του ΛτΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: