Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας»

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                    Πειραιάς, 9/12/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ι. Μώραλης και ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Στ. Ελληνιάδης ετοιμάζονται να πράξουν ένα μεγάλο ατόπημα: να παραχωρήσουν το δημοτικό κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ στην Ελληνική Αυγή, τη δημοτική παράταξη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον υπόδικο Κούζηλο, για την πραγματοποίηση εκδήλωσης.
Το γεγονός αυτό χρονικά συμπίπτει με τη δίκη για τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, το οποίο έχει την πλήρη κάλυψη της ηγεσίας της.
Συμπίπτει ακόμη και με τη σημερινή άρση από τη Βουλή της ασυλίας του προέδρου της ΧΑ εξ αιτίας προτροπών του σε πράξεις βίας.
Η πόλη μας οφείλει να έχει  δημοκρατικές, ανοικτές, δίκαιες και αλληλέγγυες λειτουργίες, αλλά η δημοκρατική ευαισθησία δε μπορεί να θεμελιώνεται σε πράξεις ανοχής και νομιμοποίησης όσων μάχονται τη δημοκρατία και εμπνέονται από μισαλλόδοξα και φασιστικά ιδεώδη. Γι’ αυτό το λόγο και σε κάθε ευκαιρία επιβάλλεται να γίνεται σαφές ότι η ΧΑ με οποιοδήποτε προσωπείο κι αν παρουσιάζεται, αφού προέρχεται από το ίδιο εκμαγείο, είναι ανεπιθύμητη στην πόλη μας.
Όσοι υποστηρίζουν το φασισμό γελοιοποιούνται όταν επικαλούνται τη δημοκρατία.
Όσοι ανέχονται τους φασίστες έχουν το δικό τους μερίδιο της ευθύνης για τις πράξεις τους.
Ο κ. Μώραλης, από τη στιγμή που εκλέχτηκε δήμαρχος της πόλης μας, οφείλει χωρίς αμφιταλαντεύσεις να επιδεικνύει μηδενική ανοχή στη ΧΑ και στα παρακλάδια της.
Το ίδιο και ο κ. Ελληνιάδης, που ασκεί τα σημαντικά καθήκοντα του Προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου μας.
Η παράταξή μας με επιστολή της προς τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Πρόεδρο του ΟΠΑΝ ζήτησε το αυτονόητο, δηλαδή να μην παραχωρηθεί στη δημοτική παράταξη της ΧΑ δημοτικός χώρος.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα εισακουσθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: