Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

Πειραιάς 2 – 11 – 2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
​ 
δρόμος για την ανάπλαση όχι μόνο των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα αλλά της ευρύτερης λιμενοβιομηχανικής ζώνης των 640 στρεμμάτων άνοιξε με τη διάταξη που η κυβέρνηση κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή.
Είναι ένας δρόμος που δεν άνοιξε μόνος του. Τον άνοιξαν οι δημότες της Δραπετσώνας, οι κινήσεις πολιτών από όλο τον Πειραιά, οι παρεμβάσεις του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και των δήμων της Β' Πειραιά. Ένα κίνημα ολόκληρο που μετράει 15 χρόνια ζωής, που αγωνίστηκε στον δρόμο αλλά και στις αίθουσες των συμβουλίων της αυτοδιοίκησης, μπορεί σήμερα να χαίρεται αυτή του τη νίκη.
Δεν χαίρονται όσοι σκόπευαν να πλουτίσουν, από τον τόπο που επί έναν αιώνα δηλητηρίαζε τις γειτονιές του Πειραιά με τη ρύπανση, αυτοί που κατεδάφισαν το 2003 το μοναδικό μνημειακό συγκρότημα του μεγαλύτερου εργοστασίου του Πειραιά, ονειρευόμενοι ουρανοξύστες, Formula 1 και κερδοσκοπικά παιχνίδια στο χρηματιστήριο της γης. Αυτοί που άφησαν τότε 600 εργαζόμενους στον δρόμο.
Ολόκληρη η ζώνη των Λιπασμάτων, από τον μώλο του Κράκαρη ως τον Ακροκέραμο, μπορεί πλέον, μαζί με την Πολιτιστική Ακτή και τον Σταθμό Αγίου Διονυσίου, να μετατραπούν σε μία όαση αστικού πρασίνου, πολιτισμού, κοινωνικών υπηρεσιών και χαμηλής έντασης αναψυχής, που θα ανοίξει το θαλάσσιο μέτωπο στις για χρόνια αποκλεισμένες συνοικίες του Πειραιά, που θα φέρει κοινωνική ανάπτυξη, χρήσιμες υποδομές, θέσεις εργασίας, ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, των αρχαιοτήτων, του περιβάλλοντος.
Ο δρόμος που άνοιξε δεν σταματάει εδώ. Φτάνει έως την πλήρη ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου. Και αυτή είναι η δουλειά μας από εδώ και πέρα. Να αγωνιστούμε και να πιέσουμε ώστε ο νόμος για τα Λιπάσματα να γίνει πράξη! Η ανάπλαση να αρχίσει και να τελειώσει. Ο χώρος να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης, ανοικτός και φροντισμένος για όλο τον Πειραϊκό λαό και τους επισκέπτες του λιμανιού.
Το «Λιμάνι της Αγωνίας» είχε συμμετοχή, από την ίδρυση του έως σήμερα, στη μάχη για το μεγάλο πάρκο των Λιπασμάτων, για την ανάπλαση με κοινωνικό δημόσιο πρόσημο. Θα είναι εδώ και στα επόμενα βήματα, για την εξασφάλιση της υλοποίησης των έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: