Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13-5-15 ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΟΛΠ

                        


ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
Τετάρτη 13 Μαϊου 2015 και ώρα 19:30 στο Μέγαρο ΟΛΠ


Φίλες και Φίλοι,
το Λιμάνι της Αγωνίας,  ως δημοτική κίνηση ενεργών πολιτών, με σταθερό προσανατολισμό συμβολής στον προβληματισμό και την αναζήτηση λύσεων όχι μόνο για τοπικά αλλά και για γενικότερα, καίρια ζητήματα που άπτονται  των τοπικών , ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη εποχή σαν τη σημερινή,  σας καλεί να δώσετε το «παρών» με  την ενεργό  συμμετοχή σας στην εκδήλωση-συζήτηση  που διοργανώνει με θέμα:
Χρέος = Ασφυξία!  Υπάρχει διέξοδος;
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13-5-2015 και ώρα 7.30μμ, στo Μέγαρο  ΟΛΠ, Ακτή Μιαούλη 10, με βασικούς ομιλητές τους οικονομολόγους–δημοσιογράφους  Λεωνίδα Βατικιώτη και  Θόδωρο Παρασκευόπουλο.
Οι
​ καιροί απαιτούν την επαγρύπνηση όλων μας, γι' αυτό και η παρουσία σας κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική.  
                                                                                 Το Μέγαρο ΟΛΠ διαθέτει επαρκή χώρο στάθμευσης.

Βιογραφικά των ομιλητών

- Ο Λεωνίδας Βατικιώτης είναι  οικονομολόγος,  με εξειδίκευση στην παγκόσμια οικονομία και το λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους. Είναι μέλος της Κίνησης για τη Διαγραφή του Χρέους Τώρα και της Επιτροπής  Αλήθειας Δημόσιου Χρέους.  Δημοσιογραφεί  στην εφημερίδα ΠΡΙΝ, στα περιοδικά ΕΠΙΚΑΙΡΑ, UNFOLLOW  και NEXUS, ενώ είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Ουτοπία».  Υπήρξε  επίσης ο επιστημονικός υπεύθυνος των ντοκυμαντέρ  των Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας  Κιτίδη «Debtocracy – Χρεοκρατία», «Catastroika» και «Φασισμός ΑΕ», καθώς και της ταινίας του Σπύρου Τέσκου «Χαραγμένες Ζωές». Έχει συγγραφικό και μεταφραστικό έργο, διδάσκει δε Πολιτική Οικονομία στο Varna Free University of Cyprus. Έχει πάρει μέρος σε πολλές δημοσιογραφικές αποστολές σε Ανατολική και Δυτική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Λατινική Αμερική.                                                                                                                                                                                                                                             
- Ο Θόδωρος Παρασκευόπουλος είναι οικονομολόγος, αρθρογράφος και μεταφραστής. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε σε πολιτικούς αγώνες και αργότερα εντάχθηκε στο ΚΚΕ εσωτερικού και στη συνέχεια στην  ΑΚΟΑ. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, αλλά και στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΕΠΟΧΗ και παράλληλα είναι επιστημονικός σύμβουλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: