Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Η 1η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ Α’ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Η 1η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ Α’ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Αγαπητοί φίλοι/ες,
Με πρόσκληση του Λιμανιού της Αγωνίας για τη δραστηριοποίηση των φίλων και μελών του στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες, στις 3/11/14 έγινε στον χώρο των αποφοίτων της Ιωνιδείου η πρώτη ανοιχτή συνέλευση κατοίκων του Α΄ Διαμερίσματος, με ικανοποιητική - για ξεκίνημα - συμμετοχή.
Οι κοινοτικές σύμβουλοι του Λιμανιού Γωγώ  Γκίτζια και Λίλυ Γκούφα  με σύντομη εισήγησή τους παρουσίασαν το κλίμα από τις πρώτες συνεδριάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου του Α’ Δημοτικού Διαμερίσματος. Ο Θοδωρής Δρίτσας και η Μαρία Σταθάκη μας ενημέρωσαν για τα πεπραγμένα του Δημοτικού Συμβουλίου και ξεκίνησε μια δημιουργική συζήτηση με προβληματισμούς, πληροφορίες, εμπειρίες, σκέψεις και προτάσεις για τα εξής θέματα:
1.Το κυκλοφοριακό και οι νέοι μονόδρομοι ταχείας κυκλοφορίας - καρμανιόλες για τους πεζούς. Πώς μπορούμε να  τους κάνουμε λειτουργικότερους για τους κατοίκους.
2.Η ανθρωπιστική κρίση. Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στην αυτο-οργάνωση των ανέργων, απόρων, αστέγων της περιοχής μας για να σταθούν στα πόδια τους και να σηκώσουν κεφάλι.
3.Τα έργα στην πλατεία Πηγάδας, η προστασία των ήδη υπαρχόντων και η διεκδίκηση νέων ελεύθερων χώρων, τα κατειλημμένα πεζοδρόμια, οι εγκαταλειμμένοι ή διπλοκλειδωμένοι χώροι άθλησης.
4.Τα προβλήματα ρύπανσης από τα δεσποζόμενα σκυλιά. Αναζήτηση περιφραγμένου χώρου για την χωρίς λουρί  άσκηση και εκτόνωσή τους..
5.Η αποτροπή του κλεισίματος του 56ου Δημοτικού σχολείου το οποίο στεγάζεται εντός του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος.
6.Η κατάσταση σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, γυμναστήρια, ΚΑΠΗ και άλλες κοινωνικές δομές.
7.Η συμμετοχή μας στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και  εξώσεων από τράπεζες, εφορίες κ.ά.
8.Η συμμετοχή μας με αιμοδοσία στην τράπεζα αίματος της Αλληλεγγύης στο Τζάνειο Νοσοκομείο. 
Αποφασίστηκαν τα εξής:
1.Η δημιουργία google group  για την καλύτερη επικοινωνία και ενημέρωση των κατοίκων.
2.Η σύσταση τριών μεγάλων Ομάδων Δράσης:  Κοινωνίας, Πολιτισμού,  Περιβάλλοντος.
3.Η στήριξη και συμμετοχή μας με προτάσεις σε όλες τις θεματικές ομάδες που θα συστήσει το Κοινοτικό Συμβούλιο.
4.Η άμεση δραστηριοποίησή  μας με καταγραφές προτάσεις κλπ. για το κυκλοφοριακό και την απόδοση μέρους των μονοδρομημένων αρτηριών στους πεζούς και τους ποδηλάτες.
5.Η τακτική σύγκληση της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων ανά δίμηνο, για την καλύτερη ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και δραστηριοποίησή μας. 
6.Η έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Στεκιού του Α΄ Διαμερίσματος σε ισόγειο χώρο που μας διατίθεται δωρεάν στην οδό Τομπάζη. 
Μέχρι τη δημιουργία του google group, μπορείτε να στέλνετε τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις και τα ερωτήματά σας για θέματα του Α’ Διαμερίσματος στις  κοινοτικές συμβούλους 
Λίλυ Γκούφα - τηλ. 6977807121  -  e-mail: liligkoufa@gmail.com
Γωγώ  Γκίτζια - τηλ.  6977248787 - e-mail: gitgog@yahoo.com 
Η επόμενη ανοιχτή συνέλευση κατοίκων του Α' Διαμερίσματος θα γίνει στις  αρχές Ιανουαρίου 2015 και μέχρι τότε η συλλογική μας δράση θα γίνεται μέσα από τις ομάδες.

Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς, η πόλη μας»  Α’ Διαμερίσματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: