Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ 1ης ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ Β' ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αγαπητοί φίλοι/ες,
Στo πλαίσιo της αναβάθμισης του ρόλου των  Δημοτικών Κοινοτήτων και της δραστηριοποίησης των  μελών και φίλων του Λιμανιού της Αγωνίας που κατοικούν  στο Β΄ Δημοτικό Διαμέρισμα (κεντρικός Πειραιάς), έγινε στις 12/11/14 στο Στέκι μας η πρώτη ανοιχτή συνέλευση  κατοίκων με ικανοποιητική για ξεκίνημα συμμετοχή. 
Η Ελένη Σταματάκη έκανε σύντομη ενημέρωση για τον σημαντικό ρόλο των Κοινοτικών Συμβουλίων και τη στήριξη που πρέπει να έχει η εκπρόσωπος μας στο  Κοινοτικό Συμβούλιο του Β’ Δημοτικού Διαμερίσματος ώστε να θέτουμε θέματα πέρα από την ημερήσια διάταξη, στηρίζοντας τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας .
Η  Κοινοτική  μας  Σύμβουλος  Αγγελική Τζωρτζάτου  με σύντομη ενημέρωση  παρουσίασε το θετικό κλίμα που υπάρχει από τις πρώτες συνεδριάσεις του Β’ Κοινοτικού Συμβουλίου παρόλο που η ενημέρωση για τα θέματα γίνεται καθυστερημένα, μόλις μια μέρα πριν τη συνεδρίαση.
Στην συνέλευση ήτανε παρών ο Θοδωρής Δρίτσας, η Μαρία Σταθάκη και η Βάνα Μελά που μας ενημέρωσαν για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια  ξεκίνησε μια δημιουργική συζήτηση με προβληματισμούς, σκέψεις εμπειρίες πληροφορίες και  προτάσεις για τα εξής θέματα: 
1. Ποιες οι δυνατότητες και  αρμοδιότητες του Κοινοτικού Συμβουλίου μέσα στο περιοριστικό θεσμικό πλαίσιο. Με ποιους τρόπους μπορούμε να παρέμβουμε στη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων  με την ένταξή τους στις δομές αλληλεγγύης, ώστε αυτές να γίνουν σημείο αναφοράς για τους συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση . 
2. Το κυκλοφοριακό, οι νέοι μονόδρομο - καρμανιόλες για τους πεζούς, το ανεξέλεγκτο  παρκάρισμα των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών. Η έλλειψη δημοτικής συγκοινωνίας. Η τακτικότητα των δρομολογίων του ΟΑΣΑ. 
3.  Η έλλειψη πρασίνου, ελεύθερων χώρων, η κατάληψη των πεζοδρομίων από  τραπεζοκαθίσματα και πέργκολες, η κατάληψη των πεζόδρομων από παρκαρισμένα οχήματα. Ο φωτισμός, η καθαριότητα στους ελεύθερους χώρους  και η εγκατάλειψη του χώρου γύρω από το ΣΕΦ. 
4. Τα προβλήματα ρύπανσης από τα δεσποζόμενα σκυλιά στους κήπους και στα πεζοδρόμια, καθώς και η επιτακτική ανάγκη να βρεθεί χώρος για την εκτόνωση τους. 
5. Η λειτουργία του  Δημοτικού Θεάτρου και η ένταξή του στη ζωή της πόλης. 
6. Η κατάσταση  των κοινωνικών δομών -  παιδικοί σταθμοί, σχολεία γυμναστήρια , ΚΑΠΗ κ.ά.- του Β’ Διαμερίσματος.
Αποφασίστηκαν  τα εξής: 
1.Να χαρτογραφήσουμε και να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα, να τα καταθέσουμε στο Κοινοτικό Συμβούλιο με συνέπεια, συνέχεια και συνοχή. Να  έρθουμε σε επαφή και να συνδεθούμε με ομάδες πολιτών,  συλλόγους κ.ά. συλλογικότητες, να ενημερωθούμε για τα προβλήματα που τους απασχολούν και να διεκδικήσουμε μαζί τη λύση τους μέσα από το Κοινοτικό Συμβούλιο αλλά και με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. 
2.Η σύσταση τριών μεγάλων  ομάδων δράσης:  Κοινωνίας  Πολιτισμού, Περιβάλλοντος. 
3. Η στήριξη και συμμετοχή μας με προτάσεις σε όλες τις θεματικές ομάδες  που θα συστήσει το Κοινοτικό Συμβούλιο.
4. Η υνέλευση των κατοίκων να γίνεται ανά 2μηνο για την καλύτερη ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και δραστηριοποίησή μας. 
6.  Η δημιουργία ομάδας από μέλη του ΛτΑ που θα αναδεικνύει, θα προωθεί και θα  επεξεργάζεται μαζί με την Κοινοτική μας Σύμβουλο τα θέματα της Β’ Δημοτικής Κοινότητας και στους  οποίους μπορείτε να στέλνετε τις προτάσεις, παρατηρήσεις και ερωτήματα για τα θέματα της Β’ Δημοτικής Κοινότητας. Την ομάδα αποτελούν οι :
1. Αγγελική Τζωρτζάτου (Κοινοτική Σύμβουλος) -τηλ 2104181624 – e-mail:a2707195@otenet.gr
2. Γιάννης Αναστασάκος         -  τηλ. 6972324068 - e-mailileachil@otenet.gr
3. Παναγιώτης Αναστασάκος  - τηλ. 6974860043 -  e-maildimkatan@otenet.gr
4. Γωγώ Βασιλείου Μπεναρδή   -  τηλ. 6945592841  -  e-mailiplatan@hotmail.com
5. Γιάννης Πλατανιώτης          - τηλ. 6977993065 -  e-mailforch20@yahoo.com
Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς, η πόλη μας» - Β’ Διαμερίσματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: