Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ε’Διαμέρισμα-Πρακτικά της 1ης ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων στις 25/11/14


Αγαπητοί/ές φίλοι/ες,

Με πρόσκληση του Λιμανιού της Αγωνίας για τη δραστηριοποίηση των φίλων και μελών του στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες, έγινε στα Ταμπούρια, Χορμοβίτου 269 και Υπαπαντής, στις 25/11/2014, η πρώτη ανοιχτή συνέλευση κατοίκων του Ε΄ Διαμερίσματος. Το σώμα των παρευρισκομένων έκρινε τη συμμετοχή μελών και φίλων ως μη ικανοποιητική, ακόμα δε μια φορά στην ιστορία αυτού του Διαμερίσματος παρατηρήθηκε και επισημάνθηκε το φαινόμενο της μη συμμετοχής νεότερων ηλικιακά προσώπων. Αυτό απασχόλησε αρκετά και ουσιαστικά τη συνέλευση και συμφωνήθηκε ότι δεν είναι δυνατό να ακολουθηθούν οι τρόποι οργάνωσης δουλειάς των άλλων Διαμερισμάτων.

Αποφασίστηκε λοιπόν ότι, κατ' αρχάς, η ομάδα εργασίας που θα πλαισιώνει την Κοινοτική μας Σύμβουλο θα είναι η ομάδα των κοινοτικών υποψηφίων μας στις τελευταίες εκλογές, όμως όλοι και όλες θα καταβάλλουμε συνεχώς προσπάθειες ώστε κι άλλα μέλη και φίλοι/ες να προστίθενται σ' αυτήν και να συμμετέχουν στις διαδικασίες μας γενικότερα.Άνοιξε συζήτηση γύρω από το πώς μπορεί αυτό να επιτευχθεί και φάνηκε ότι προκρίνεται η αναζήτηση με πιο συγκεκριμένο τρόπο των συμπολιτών μας που έχουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και διαβίωσης, η διερεύνηση της φύσης των προβλημάτων τους και η υποστήριξή τους από τις υπάρχουσες δομές αλληλεγγύης του Λιμανιού και άλλων στον Πειραιά, με στόχο να μπουν στη συνέχεια, όσο είναι δυνατό, στον ρόλο του προσφέροντος. Αυτό, πάνω απ' όλα, έχει τη σημασία της ουσιαστικής στήριξης των συνανθρώπων μας, αλλά συγχρόνως είναι χώρος προνομιακός για μας ώστε να μεταλαμπαδεύσουμε τις απόψεις μας και να κερδίσουμε συμμάχους στις δράσεις μας.

Στη συνέχεια, η Δημοτική μας Σύμβουλος Βάνα Μελά ενημέρωσε τη συνέλευση για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τη δική μας στάση σ’ αυτές και μας μετέφερε το κλίμα που επικρατεί μέχρι στιγμής στις θεσμικές διαδικασίες του Δήμου.
Κατόπιν, η Κοινοτική μας Σύμβουλος Μαρία Κατσαντώνη παρουσίασε το κλίμα από τις πρώτες συνεδριάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου του Ε’ Δημοτικού Διαμερίσματος. Ο πρόεδρος της Κοινότητας στηρίζεται πολύ στη δική της εργασία, αφού είδε πόσο συστηματική είναι.

Επίσης και οι δύο αναφέρθηκαν στο ζήτημα της λειτουργίας των Κοινοτικών Συμβουλίων και πώς μπορούμε να τα ενδυναμώσουμε. Αποφασίστηκε να επιδιώκουμε στο μέλλον να στηρίζουμε τις απόψεις μας στο Κοινοτικό Συμβούλιο με την παρουσία πολιτών που τους αφορούν τα θέματα, όπως και να φέρνουμε εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα πολιτών που κρίνουμε εύλογα, πάλι και με τη δική τους φυσική παρουσία, όταν είναι δυνατό.

Τα προβλήματα που εντοπίζονται εξακολουθούν να είναι τα ίδια με όσα προεκλογικά είχαμε αναδείξει, συμφωνήθηκε όμως να χαρτογραφηθούν πάλι οι δημοτικές κοινωνικές δομές και τα προβλήματα ή ελλείψεις τους, κατ' αρχάς στον χώρο των σχολείων, των ΚΑΠΗ, των βρεφονηπιακών σταθμών, της υγείας, του αθλητισμού.

Ωστόσο επιλέχθηκαν οι εξής προτεραιότητες:
1. Διεκδίκηση χώρων έκφρασης, δημιουργίας, επικοινωνίας, εκδηλώσεων πολιτισμού, λόγω απόλυτης έλλειψής τους στην περιοχή.
2. Το θέμα του κινηματοθέατρου "ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ", αποσαφήνιση σε ποιο σημείο βρίσκεται η εκκρεμότητα αυτή, αλλά να μην εξαρτήσουμε τη διεκδίκηση για τα παραπάνω μόνο από την ύπαρξη και λειτουργία του.
3. Η δημόσια και δημοτική συγκοινωνία που συνδέει τις επιμέρους περιοχές του Ε’ Διαμερίσματος μεταξύ τους.
4. Η δημόσια και δημοτική συγκοινωνία που συνδέει την Υπαπαντή και τα Ταμπούρια με τον κεντρικό Πειραιά και τα νοσοκομεία του. 
5. Η χρήση του μικρού γηπέδου στο Δηλαβέρη από όλο το ενδιαφερόμενο για άθληση κοινό και όχι μόνο από το σωματείο "ΦΟΙΝΙΚΑΣ", πράγμα που ανέλαβε η Κοινοτική μας Σύμβουλος να θέσει στο επόμενο Κοινοτικό Συμβούλιο.
6. Η επόμενη ανοιχτή συνέλευση κατοίκων του Ε' Διαμερίσματος θα γίνει το συντομότερο δυνατό, μάλιστα τέθηκε η ανάγκη το προσεχές διάστημα να γίνονται συχνά συνελεύσεις μέχρι να βρούμε τον βηματισμό και την αποτελεσματικότητά μας και να αυξήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας.

Ωστόσο, καθένας και κάθε μία μπορεί να στέλνει προτάσεις, παρατηρήσεις και ερωτήματα για θέματα του Ε’ Διαμερίσματος στην Κοινοτική μας Σύμβουλο Μαρία Κατσαντώνη, τηλ. 6972752241, e-mail: m.katsantoni1962@gmail.com
και στην Εύη Χρονά, τηλ.6977127004,e-mail:evihrona@gmail.com

Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς, η πόλη μας» Ε’ Διαμερίσματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: