Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας» - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Οι καταστροφές στην Παλιά Κοκκινιά



Το Σάββατο, 25 Οκτωβρίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη της παράταξής μας έκαναν περιοδεία στις περιοχές της πόλης που  πλήγηκαν περισσότερο από την καταιγίδα της προηγούμενης ημέρας. Επισκεφθήκαμε τις γειτονιές της Παλιάς Κοκκινιάς  στους παράλληλους και κάθετους δρόμους της  οδού Θηβών, μεταξύ του Πάρκου Δηλαβέρη και της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων - περιοχές  όπου  στο παρελθόν είδαμε να πνίγονται άνθρωποι κάτω από ανάλογες συνθήκες.

Η νεροποντή ήταν πράγματι πολύ μεγάλη, αλλά η καταστροφή που αντικρίσαμε δεν ήταν μόνο δικό της έργο. Πλημμυρισμένα υπόγεια πολυκατοικιών, κατεστραμμένα καταστήματα, αυτοκίνητα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, οι οικοσκευές των ανθρώπων -  μικροπεριουσίες που δύσκολα αποκτήθηκαν και ακόμα πιο δύσκολα ξαναποκτιούνται - στους δρόμους. Οι κάτοικοι της περιοχής, απελπισμένοι, καταμαρτυρούν ότι πρόκειται για μια κατάσταση που επαναλαμβάνεται και δεν είναι ανεκτή πια μέσα στη μεγαλούπολη.

Οι λόγοι της καταστροφής  είναι γνωστοί: Ανεπάρκεια, ακαταλληλότητα ή  πλήρης απουσία του δικτύου αντιπλημμυρικών έργων που απαιτείται. Πρέπει να προχωρήσουμε αμεσότατα στη δημιουργία του, με τον καλύτερο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, με στόχο την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων. Ο Δήμος Πειραιά και η Περιφέρεια έχουν αρμοδιότητα και συγχρόνως μεγάλη ευθύνη και πρέπει να σταθούν στο ύψος της περίστασης.

Ωστόσο οι καταστροφές είναι εδώ και πρέπει αμέσως να ενεργοποιηθούν και να διεκπεραιωθούν  το συντομότερο οι διαδικασίες για τη στήριξη των πληγέντων. Ο χειμώνας έρχεται, η κρίση καλπάζει, οι άνθρωποι πάσχουν πολλαπλά. Με γνώμονα την παροχή κοινωνικής προστασίας, ο κύκλος αυτών που χρειάζονται στήριξη πρέπει να διευρυνθεί. Δεν πρέπει να μείνουμε στις προϋφιστάμενες νομοθετικές ρυθμίσεις και στους περιορισμούς τους. Οι άνθρωποι στις γειτονιές αυτές είναι άνθρωποι του μεροκάματου .Όπως κι αν εκδηλώθηκαν οι ζημιές που υπέστησαν, αυτές πρέπει να εκτιμηθούν και να αντιμετωπισθούν ισότιμα, χωρίς ανούσιες διακρίσεις.

Πειραιάς, 26  Οκτωβρίου 2014
Γραφείο Τύπου - Δημοτική Κίνηση  «Το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς, η πόλη μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: