Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες Φρεαττύδα & Βοτσαλάκια: “Ανάβουμε φωτιές στις γειτονιές…”

Τo Σάββατο 28/06/14 στις 8 το απόγευμα αναβιώνουμε για 3η συνεχή χρονιά το έθιμο του Άη Γιάννη του Κλήδονα. Γλεντάμε και διέκδικούμε στην παραλία της Φρεαττύδας (Τερψιχόρης) στον Πειραιά. Συζητάμε και ενημερωνόμαστε. Μαγειρεύουμε και φέρνουμε το φαγητό μας στην παραλία στήνοντας ένα μεγάλο, συλλογικό, υπαίθριο φαγοπότι με ζωντανή μουσική, χορό και φωτιές.

Η είσοδος στη γιορτή μας είναι ελεύθερη σε όλους. Ευπρόσδεκτα θα είναι φάρμακα (μη ληγμένα) & βρεφικά γάλατα που θα θελήσουν οι επισκέπτες να προσφέρουν για το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά.

Οι κάτοικοι του Πειραιά αντιστεκόμαστε στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών μας, Φρεαττύδας και Βοτσαλάκια.
Λέμε ΟΧΙ στην εμπορική εκμετάλλευση, στην τσιμεντοποίηση, την ιδιωτικοποίηση και την περιβαλλοντική υποβάθμιση των ακτών μας.

Σήμερα που η συγκυβέρνηση επεξεργάζεται το νομοσχέδιο με τον
ψευδεπίγραφο τίτλο «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία των ακτών και της
παραλίας», το οποίο οδηγεί στο ξεπούλημα και στην καταστροφή του πολυτιμότερου αγαθού του τόπου μας, του φυσικού περιβάλλοντος και των ακτών μας γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη της υπεράσπισης των παραλιών μας.

Όλοι μαζί καλούμε τόσο τον απερχόμενο Δήμαρχο Κο Β. Μιχαλολιάκο όσο και τον επερχόμενο Κο Μώραλη να σεβαστούν την βούληση των κατοίκων του Πειραιά, οι οποίοι τα τελευταία τρία χρόνια με πλήθος δράσεων,παρεμβάσεων και με τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών ζητούν οι παραλίες του Πειραιά να μην παραδοθούν σε κανέναν ιδιώτη.

Οι παραλίες είναι ελεύθερος - δημόσιος – κοινόχρηστος χώρος και η εκλεγμένη δημοτική αρχή οφείλει να διαφυλάξει αυτόν τον χαρακτήρα τους, σεβόμενη το Σύνταγμα και την βούληση των Πειραιωτών.

Ζητάμε η Δημοτική Αρχή σε ανοιχτή διαβούλευση με τους πολίτες να αναπλάσει ήπια, να δενδροφυτεύσει και να συντηρεί τις παραλίες διατηρώντας στο σύνολό τους τον κοινόχρηστο - ελέυθερο - δημόσιο χαρακτήρα τους
με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες των πολιτών.


ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες Φρεαττύδα & Βοτσαλάκια

Δεν υπάρχουν σχόλια: