Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Το Λιμάνι της Αγωνίας και ο Θοδωρής Δρίτσας ήταν και θα είναι πάντα εδώ. Όλοι χρειάζονται στο νέο ξεκίνημα του Πειραιά

Το Λιμάνι της Αγωνίας και ο
 Θοδωρής Δρίτσας ήταν και θα είναι πάντα εδώ.
Όλοι χρειάζονται στο νέο ξεκίνημα του Πειραιά
Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Θοδωρής Δρίτσας στις 27/3/14 στο δημαρχείο του Πειραιά, κάλεσε όλους τους υποψήφιους δημάρχους σε ένα διάλογο διαρκείας για τα προβλήματα της πόλης και σε μια ανοιχτή συζήτηση ενώπιον δημοσιογράφων και πολιτών για να εκτεθούν και να κριθούν τα προγράμματα και οι θέσεις όλων. Με χαρά διαπιστώσαμε ότι ο κ. Βουράκης ανταποκρίθηκε με τον δικό του τρόπο στην πρόσκληση εκδίδοντας μια ανακοίνωση με την οποία μας θέτει ορισμένα ερωτήματα. Ωστόσο, ο διάλογος που ζητήσαμε δεν μπορεί να διεξαχθεί με ανακοινώσεις και μονομερείς πολεμικές δηλώσεις αλλά ζωντανά και ισότιμα, με παρουσίαση προτάσεων από όλες τις πλευρές, με την κοινωνία παρούσα και συμμέτοχο.
Είναι γνωστό στους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες ότι το Λιμάνι της Αγωνίας εδώ και 16 χρόνια δίνει το ‘παρών’ στην πόλη μας και στο Δημοτικό Συμβούλιο με κινητοποιήσεις, δραστηριότητες και συγκεκριμένες προτάσεις. Όπως είναι επίσης γνωστό ότι ο Θοδωρής Δρίτσας, υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξής μας «Το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας», όπου και αν τον τοποθέτησε η ψήφος των συμπολιτών μας, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά όσο και στη Βουλή των Ελλήνων, πρόβαλε με πάθος τα προβλήματα της πόλης: για τον ΟΛΠ, το λιμάνι και την πολιτεία της COSCO, για το κυκλοφοριακό, για τα Δικαστήρια, για την οδική ασφάλεια, για την ανεργία, τη φτώχεια, την έλλειψη στέγης, το κτηριακό απόθεμα του Δήμου του Πειραιά, το εμπόριο, την ακτοπλοΐα. Ο Θοδωρής Δρίτσας, ως υπεύθυνος των τομέων Άμυνας και Ναυτιλίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α’ Πειραιά και Νησιών, απέδειξε ότι η θέση του βουλευτή για εμάς δεν συνδέεται με προνόμια, αλλά με ευθύνες, αγώνες και σκληρή δουλειά.
Ειδικότερα για το Λιμάνι και τον ΟΛΠ ο αγώνας μας είναι συνεχής και κοινός με τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια, με τις ενώσεις των ναυτικών και των λιμενεργατών, με το σύνολο του επαγγελματικού κόσμου του Πειραιά, με όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις και τους εργαζόμενους. Οι παρεμβάσεις του Θοδωρή Δρίτσα στη Βουλή και στο δημόσιο χώρο αποδεικνύουν γνώση βαθύτατη των ζητημάτων των λιμανιών και της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας. Αντισταθήκαμε στην εισαγωγή του ΟΛΠ στο Χρηματιστήριο, στην ιδιωτικοποίηση του εμπορικού τομέα (Σ.ΕΜΠΟ), τώρα πρέπει να ακυρώσουμε τα σχέδια για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ, την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού.
Η διαπίστωση του κ. Βουράκη ότι «οι ιδιωτικές εταιρίες ήδη ελέγχουν το λιμάνι και με τις ευλογίες του Πρωθυπουργού αλλά και του απερχόμενου Δημάρχου προχωράει και το δεύτερο μέρος της συμφωνίας για εξ ολοκλήρου παραχώρηση» τι άλλο δείχνει από παραίτηση; Για εμάς τίποτα δεν έχει τελειώσει και περιμένουμε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και από όλους τους υποψήφιους για τη Δημαρχία να τοποθετηθούν με σαφήνεια: θα διεκδικήσει η νέα δημοτική αρχή το λιμάνι ή θα το αφήσει στις κερδοσκοπικές ορέξεις ιδιωτικών εταιριών; Θα υπερασπιστεί τις θέσεις εργασίας ή θα αφήσει το λιμάνι να γίνει πρότυπο επισφαλούς εργασίας και εξευτελιστικών μισθών;
Ο κ. Μιχαλολιάκος έχει ήδη απαντήσει: με λίγα και αμφίβολα ανταλλάγματα θα δεχτεί όσα επιβάλλει για την πόλη μας η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.
Στον Πειραιά που οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε έχουν θέση όλοι οι άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς πιστοποιητικά φρονημάτων. Μπορούμε να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της οποίας περνά από τον Πειραιά και το λιμάνι του.
Μόνο η δημοτική αρχή και ο απερχόμενος δήμαρχος δεν βλέπουν τον νέο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει ο Πειραιάς ως ναυαρχίδα της ανάπτυξης. Κλείνεται στην αυταρέσκεια και την αλαζονεία της εξουσίας θεωρώντας πως αρκούν οι στενές σχέσεις του προσωρινού πλέον δημάρχου με τον επίσης προσωρινό πρωθυπουργό για να βελτιωθεί επιφανειακά η εικόνα της πόλης και να ονομάσουν αυτήν την επέμβαση αλλαγή, διεκδικώντας μια νέα θητεία. Οι ανάγκες των καιρών έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητες αυτής της δημοτικής αρχής. Πρέπει όλοι μαζί να χτίσουμε το μέλλον της πόλης μας.
   Πειραιάς, 5 Απριλίου 2014
  Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: