Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Για τη νίκη, τη δημιουργία και την ελπίδα στον Πειραιά με τον Θοδωρή Δρίτσα

Απευθυνόμαστε προς

-την κοινωνία του Πειραιά, τους μισθωτούς εργαζομένους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες (μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές εργαζόμενους και άνεργους), τους ανασφάλιστους, προς συνταξιούχους, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους επαγγελματίες, τους ανθρώπους της επιστήμης, της έρευνας, του πνεύματος, των τεχνών, του πολιτισμού, του αθλητισμού,
Απευθυνόμαστε προς
-τους ναυτικούς και τους απόμαχους της θάλασσας, τους εργαζόμενους στο μεγάλο λιμάνι και τους ανθρώπους της ναυτοσύνης,
-τους συμπολίτες και συμπολίτισσες με αναπηρία, τα θύματα και τους αποκλεισμένους της νέας φτώχειας του μνημονίου και της λιτότητας,
-τους μετανάστες και τις μετανάστριες που ζουν και εργάζονται στην πόλη,
-τους μαχητές των κοινωνικών αγώνων και των τοπικών κινημάτων, για την εργασία, την οικολογία και το περιβάλλον, την πόλη και τα δικαιώματα, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που παλεύουν για την απαλλαγή της χώρας και της πόλης από την Τρόικα και τους εγχώριους συνεργάτες της στην κυβερνητική ή αυτοδιοικητική εξουσία,
-τους έντιμους και φιλελεύθερους ανθρώπους του Πειραιά που λατρεύουν την πόλη και την ιστορία της και νοιάζονται για το μέλλον της,
-τους δασκάλους και καθηγητές και ξεχωριστά προς αυτούς της Ειδικής Αγωγής, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα επαγγέλματα υγείας, τους νομικούς και τους μηχανικούς της βιοπάλης και της ευθύνης,
-τους φωτισμένους ανθρώπους της εκκλησίας που υπηρετούν την αγάπη και την κατανόηση,
-τους συμπολίτες και συμπολίτισσες που σ΄αυτή τη δύσκολη για όλους και για όλες εποχή προσφέρουν με ανιδιοτέλεια την ψυχή τους και το χρόνο τους στις πολύμορφες δομές αλληλεγγύης και δράσης,
-τους ανιδιοτελείς ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτικής,
-τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες της προσφυγιάς και της ιστορικής τοπικής προέλευσης που συγκρότησε τη σύγχρονη πειραιώτικη κοινωνία από την Αίγινα, το Αγκίστρι, τα Μέθανα, την Τροιζήνα, τον Πόρο, την Ύδρα, τις Σπέτσες, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, τα Επτάνησα, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, τη Χίο, την Ικαρία και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, την Κρήτη, τη Μάνη, την Τσακωνιά, την Αρκαδία, τη Λακωνία και όλη την Πελοπόννησο, αλλά και από την Ήπειρο, τη Ρούμελη, την Εύβοια και τις Σποράδες, τους Μικρασιάτες και τους Πόντιους, αλλά και τους Αρβανίτες, τους Βλάχους, τους Ομογενείς της διασποράς
-τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες του ιστορικού κέντρου της πόλης και του μεγάλου λιμανιού, της Υπαπαντής και των Ταμπουρίων, του Βώκου, των Μανιάτικων και της Αγιάς Σοφιάς, της Παλαιάς Κοκκινιάς, των Άσπρων Χωμάτων, της παλιάς «Κρεμιδαρούς», της Ηετιώνειας, του Αγίου Διονυσίου, της ΚΟΠΗ και της Ανάστασης, των Καμινίων και του Απόλλωνα, του Νέου Φαλήρου και της Σούδας, της Μυρτιδιώτισσας, της Ευαγγελίστριας και της Γούβας (του Βάβουλα), της Καστέλλας και του Τουρκολίμανου, του Πασαλιμανιού, της Φρεαττύδας, της Πειραϊκής, του Χατζηκυριάκειου, του Άγιου Νείλου και της Αγίας Παρασκευής, της Καλλίπολης, της Πηγάδας, του Βρυώνη, της Τερψιθέας και όλων των γειτονιών του Πειραιά !
Συμπολίτισσες και συμπολίτες, Πειραιώτισσες και Πειραιώτες
Ο Πειραιάς, όπως και όλες οι πόλεις στην Ελλάδα, μπαίνει στην ευθεία των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2014.
Ξεκινάμε σήμερα αυτή τη νέα συλλογική και ατομική μάχη ευθύνης με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά τον Θοδωρή Δρίτσα.
Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε ! Να ανταμώσουμε με τις δυνάμεις που αγωνίζονται για την αποτίναξη των μνημονίων, για την επιστροφή της δημοκρατίας, για την ανασυγκρότηση της κοινωνίας, για την ανάπτυξη και τη σωτηρία της πόλης, όχι με τις συνταγές – ούτε με αυτούς – που έφεραν τον όλεθρο, αλλά με όραμα :
-Οι πολίτες και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη !
-Για να ανήκει ο Πειραιάς στους δημότες του και στους κατοίκους του και να κυβερνιέται από αυτούς.
Φιλοδοξούμε μαζί με όλους και όλες, να απαγκιστρώσουμε την πόλη μας από τη βαθειά κρίση, να τη μετατρέψουμε σε μια πόλη – λιμάνι βιώσιμη, κοινωνικά δίκαιη, αλληλέγγυα προς τους πολίτες της, χωρίς φτώχεια, περιβαλλοντικά ισορροπημένη. Αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση μίας ευρύτατης συσπείρωσης του Πειραϊκού λαού, των δημοκρατικών, ριζοσπαστικών, οικολογικών δυνάμεών του.
  • Η ιστορική συγκυρία αναδεικνύει τον Πειραιά μας, την πόλη, το λιμάνι και την ευρύτερη περιοχή, ως πόλη – κρίσιμο στοίχημα για το τέλος της κρίσης, της αδικίας, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης. Έχουμε αποφασίσει να αγωνιστούμε και στην Πόλη και στον Δήμο, ώστε ο Πειραιάς να κερδίσει αυτό το στοίχημα. Να γίνει πόλη – υπόδειγμα, της ανοικτής, αλληλέγγυας και ανθρώπινης κοινωνίας, αλλά και της παραγωγικής ανασυγκρότησης με βάση τις λαϊκές ανάγκες και προσδοκίες.
•             Η Τ.Α., σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω της εφαρμοζόμενης πολιτικής, μπορεί και πρέπει να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην οργάνωση των πολιτών, όχι μόνο με στόχο την απόκρουση αυτής της πολιτικής, αλλά και ως ο βασικός μοχλός οργάνωσης της αλληλεγγύης και υπεράσπισης της κοινωνικής συνοχής με δράσεις που θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα στη διάλυση του κοινωνικού Κράτους.
Ο Πειραιάς δεν είναι μόνο μια πόλη - Δήμος, με το ιστορικό της κέντρο, το λιμάνι της, την ακτογραμμή της, τις γειτονιές της. Είναι μια δυναμική ιστορική, γεωγραφική, κοινωνική, πολιτισμική, παραγωγική ενότητα στη διαδρομή του χρόνου, αλλά και στο σήμερα, με ξεχωριστό χαρακτήρα και διακριτή ταυτότητα.
Εμείς, με αποσκευές την κατακτημένη και βιωμένη γνώση από την πολύχρονη συμμετοχή μας στα κοινά και τους αγώνες της πόλης μας θέτουμε τις βασικές κατευθύνσεις για την επόμενη μέρα :
1. Οι υποδομές της πόλης
Αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τις βασικές συγκοινωνιακές υποδομές σταθερής τροχιάς (Μετρό, τραμ και προαστιακός μαζί με τον ΗΣΑΠ) στον Πειραιά. Η πρόοδος, επιτέλους, στην εκκίνηση του προγράμματος πρέπει να επιταχυνθεί, να είναι αξιόπιστη, να έχει διάρκεια και συνέχεια. Αλλά ο Πειραιάς χρειάζεται ενίσχυση των υποδομών του σε πολλούς τομείς και σε πολλά επίπεδα. Έχουμε γνώση, έχουμε σχέδιο.
2. Το λιμάνι
Αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το μεγάλο λιμάνι της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, κόντρα στην ιδιωτικοποίησή του. Για τη ναυτιλία και τα πληρώματα, για την εκπαίδευση των ναυτικών, για τη ναυπηγο - επισκευαστική βιομηχανία και την επιβίωση της. Η νέα δημοτική αρχή των πολιτών σε συνδυασμό με τη μεγάλη κυβερνητική ανατροπή είναι προϋπόθεση και εγγύηση γι΄αυτά !
3. Η ακτοπλοΐα
Αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ακτοπλοΐα, για να κρατηθούν ζωντανοί, οι ισχυροί πανάρχαιοι θαλασσινοί δεσμοί του Πειραιά με τα νησιά του και με το Αιγαίο, για την επιβίωση των νησιών, αλλά και για τη διατήρηση της παραδοσιακής σχέσης που δένει τους νησιώτες με την Πειραϊκή αγορά και για τον τουρισμό. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο.
4. Η εργασία
Βρεθήκαμε και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε εργαζόμενους που παλεύουν για τα δικαιώματά τους, για το δικαίωμα στην εργασία, στους απεργούς και στους απολυμένους, στους υποαπασχολούμενους και τους ανέργους. Μαζί με παλιά συνδικάτα και νέες φρέσκες και ελπιδοφόρες πρωτοβάθμιες πρωτοβουλίες βάσης. Ο Δήμος δε μπορεί να είναι αμέτοχος.
5. Η υγεία, η πρόνοια και η παιδεία
Αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία. Για να μείνουν ανοικτά και ζωντανά τα νοσοκομεία, οι προνοιακές υποδομές και τα σχολεία.  Για τη δημιουργική αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πειραιά στη ζωή της πόλης. Η Αυτοδιοίκηση έχει σοβαρές ευθύνες και γι΄αυτά.  
6. Το εμπόριο
Στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την αγορά της πόλης και το παραδοσιακό εμπόριο, σε συνεργασία με τους φορείς των εμπόρων, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών. Πριν την κρίση του Μνημονίου και σήμερα, που ο εμπορικός κόσμος χτυπήθηκε σκληρά. Ο Δήμος Πειραιά πρέπει να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη στήριξης του εμπορίου της πόλης.  
7. Το περιβάλλον, το πράσινο, οι ελεύθεροι χώροι
Δώσαμε μάχες και μάλιστα μερικές τις κερδίσαμε για την καθαρή πόλη, για το πράσινο, για τα πάρκα και τους ελεύθερους χώρους, για τους χώρους αθλητισμού, την καθαρή ανοικτή θάλασσα, τις δημόσιες καθαρές παραλίες, την ανάδειξη της σπουδαίας μας ακτογραμμής.
Σχεδιάσαμε, ενημερώσαμε, μάθαμε για το περιβάλλον, για την κλιματική αλλαγή, για την ανακύκλωση, για την Ψυτάλλεια, για τον περιορισμό των ΙΧ αυτοκινήτων, για τον ρόλο του πρασίνου στο αστικό περιβάλλον, για το κυκλοφορικό και τις αξιόπιστες μαζικές συγκοινωνίες. Η δημοτική αρχή οφείλει να προωθήσει ένα σοβαρό και μελετημένο σχέδιο για όλα αυτά.
8. Ο λαϊκός και ο σύγχρονος πολιτισμός
Σκεφτήκαμε, παλέψαμε, συνεργαστήκαμε, εμπνευστήκαμε και δημιουργήσαμε δράσεις για τον πολιτισμό. Ανήκουμε σε αυτούς που στήριξαν με κάθε τρόπο την αναβίωση του Δημοτικού Θεάτρου, που προστάτευσαν τους αρχαιολογικούς χώρους και ενίσχυσαν τις ιδέες για την ενοποίηση τους, που στάθηκαν αρωγοί των Μουσείων και του πολιτισμού, παλιών και νέων, του Αρχαιολογικού, του Ναυτικού, του Παλιού Ταχυδρομείου και του Ιστορικού Αρχείου, των νέων χώρων πολιτισμού στις Αστικές Πύλες και στην Ηετιώνεια Ακτή της Δραπετσώνας.
Στηρίξαμε, αναδείξαμε τη παλιά και σύγχρονη λαϊκή παράδοση και τον λαϊκό μας πολιτισμό, τα νέα ρεύματα καλλιτεχνικής δημιουργίας, τον κινηματογράφο και τις πρωτοποριακές πειραϊκές θεατρικές πρωτοβουλίες, με προβολές και παραστάσεις, με εκδηλώσεις και εκδόσεις, με τα ημερολόγια μας.
Ο Δήμος Πειραιά πρέπει να ξαναγίνει πόλη του Πολιτισμού.
9. Η αλληλεγγύη και η ανεκτικότητα
Είμαστε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυοι, δίπλα στους φτωχούς, τους ανέργους, τους άστεγους, τους αποκλεισμένους, στην νέα γενιά μεταναστών και προσφύγων, που η Ιστορία έφερε σε αυτή την πόλη. Σε αυτή τη σύγχρονη γενιά φυγάδων των πολέμων, του Ιράκ, του Ιράν, του Αφγανιστάν, της Σομαλίας, της Λιβύης και της Συρίας οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι. Ο Πειραιάς πρέπει να γίνει για άλλη μια φορά πόλη  που δεν αποκλείει κανέναν. Σταθήκαμε όρθιοι μαζί με χιλιάδες Πειραιώτισσες και Πειραιώτες, μαζί με χιλιάδες μετανάστες απέναντι στον ναζισμό και τον ρατσισμό στους δρόμους της πόλης μας, τους καταυλισμούς στην οδό  Θηβών, στη Δραπετσώνα, στην Αμφιάλη, στην Κοκκινιά, στο Πέραμα. Χτίσαμε νομικές ομάδες και συμπαραταχθήκαμε με κάθε τρόπο με τις αντιρατσιστικές και αντιναζιστικές πρωτοβουλίες. Ο Δήμος Πειραιά πρέπει και θα γίνει υπόδειγμα αλληλέγγυας πόλης. Γιατί το οφείλουμε στον ανθρωπισμό μας και στην πειραιώτικη «μπέσα» αλλά και γιατί έτσι η πόλη γίνεται πραγματικά ασφαλής χωρίς εγκληματικότητα.
10. Η δημοκρατία και η διαφάνεια
Τιμήσαμε την εκλογή μας στα δημοτικά συμβούλια της πόλης, την ψήφο των πολιτών. Παλέψαμε για την αποτροπή των επιπτώσεων και των αντιδημοκρατικών στρεβλώσεων του «Καλλικράτη» και για την αλλαγή του, για τη διάφανη δημοκρατική διοίκηση, για συμμετοχικούς προϋπολογισμούς, για λαϊκές συνελεύσεις, για συμμετοχή και διάλογο, για επιστημονική τεκμηρίωση των θέσεων και των έργων, για Δημοκρατία.
Στη νέα δημοτική αρχή όλοι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως και από ποιούς λαμβάνονται οι αποφάσεις,  που πάει και το τελευταίο ευρώ. Όλες και όλοι να ενημερώνονται και να ενθαρρύνονται ώστε να συμμετέχουν στα σχέδια και στον προγραμματισμό.
Πειραιώτισσες, Πειραιώτες
Σας ενημερώνουμε ότι η Συνέλευσή μας αποφάσισε τη συγκρότηση Επιτροπών :
α . Επικαιροποίησης και αναβάθμισης του προγράμματός μας για τον Δήμο και την Πόλη
β. Πολιτικού σχεδιασμού του εκλογικού αγώνα
γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
δ. Συγκρότησης Ψηφοδελτίου
ε. Οργανωτικής, Τεχνικής, Νομικής και Οικονομικής Υποστήριξης
και Επιτροπών :
α. Δημοτικών Κοινοτήτων
β. Εργασιακών και επαγγελματικών χώρων
γ. Νέων
Ερχόμαστε με μία εμπειρία 15 χρόνων κοινών μας αγώνων για τον Πειραιά, αλλά και με τη φρεσκάδα των νέων ιδεών, των νέων ανθρώπων και των πολλών Πειραιωτών και Πειραιωτισσών που σήμερα μας πλαισιώνουν με στόχο τη μεγάλη ανατροπή, την έξοδο της πόλης από την κρίση. Η Ανοικτή Συνέλευση μελών και φίλων του Πειραϊκού Δημοτικού Δικτύου «Το Λιμάνι της Αγωνίας», με αυτήν την απόφαση – Ψήφισμα σας καλεί σε διάλογο, συσπείρωση, συμμετοχή και συμπαράταξη για τη διεκδίκηση μιας ισχυρής δημοκρατικής και ριζοσπαστικής πλειοψηφίας στο Δήμο Πειραιά, για την ανασυγκρότηση της πόλης. Για τη νίκη στον Πειραιά.

Το ψήφισμα-πρόσκληση εγκρίθηκε, σε μία ανοικτή και ουσιαστική δημοκρατική διαδικασία, στην εναρκτήρια προεκλογική συνέλευση  του Πειραϊκού Δημοτικού Δικτύου «Το Λιμάνι της Αγωνίας», στις 16.2.2014, στην αίθουσα  «Κίμωνος Ράλλη» του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: