Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας»

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Απεργία στο λιμάνι-Δήλωση Θ. Δρίτσα

Απεργία και διαδήλωση προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στο λιμάνι του Πειραιά. Ο Πειραιάς είναι ενωμένος και αντίθετος στην πώληση του λιμανιού του.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας συμμετείχε, σήμερα, στο παμπειραϊκό συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζόμενων στο λιμάνι του Πειραιά ενάντια στην πώληση του ΟΛΠ και σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους τόνισε τα εξής:
«Σύσσωμος ο Πειραιάς διαδηλώνει και
αντιστέκεται στο ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, που μεθοδεύει η κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τους δανειστές, ντόπια και ξένα συμφέροντα.

Ολόκληρη η πόλη, τα επιμελητήρια, οι κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν τα κυβερνητικά σχέδια, που ανέλαβε να υλοποιήσει με σκανδαλώδεις διαδικασίες, το ΤΑΙΠΕΔ και οδηγούν σε αργό
θάνατο τις εργασιακές σχέσεις, τη ναυπηγοεπισκευή, μια σειρά από εταιρείες, που δραστηριοποιούνται μέσα και
έξω από το λιμάνι, το τοπικό εμπόριο και τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις του Πειραιά με τα νησιά.
Ο Δήμος Πειραιά πρέπει να βρίσκεται μπροστά σε αυτόν τον παμπειραϊκό αγώνα. Αυτό δεσμευόμαστε ότι θα κάνει η νέα Δημοτική Αρχή μετά την εποχή Μιχαλολιάκου. Δυστυχώς, ο απερχόμενος Δήμαρχος επέλεξε σήμερα να αναλωθεί στις επικοινωνιακές κορώνες παρουσίασης των φαραωνικών, πολυδάπανων και άχρηστων για την πόλη και την κοινωνία σχεδίων του και να απουσιάζει,
όπως πάντα, από τους κοινωνικούς αγώνες προσφέροντας στήριξη στον "φίλο του" πρωθυπουργό και την καταρρέουσα κυβέρνησή του αδιαφορώντας για την τύχη της πόλης μας.
Γι’ αυτό ήρθε η ώρα ο Πειραιάς να βγει από την αδράνεια και να γυρίσει σελίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: