Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας»

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Ομάδα Πολιτισμού: «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη» την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 στις 8.45 στο Στέκι μας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ομάδα Πολιτισμού του Λιμανιού της Αγωνίας
σας προσκαλεί

την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 στις 8.45

στο Στέκι μας στον Πειραιά, Πραξιτέλους 78 &  Ελ. Βενιζέλου
στην προβολή της ταινίας


«Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη»Ντοκιμαντέρ 2008 | Έγχρωμο. | Διάρκεια: 90' 
Σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος               
Με τους: Μάκη Αρβανιτάκη, Δημήτρη Οικονομίδη, Όθωνα Μεταξά, Αιμίλιο Τσούβαλη

Στις 21 Οκτωβρίου του 1929, το υπερωκεάνιο «Saturnia» ξεκινά από την Τεργέστη το ταξίδι του προς την Αμερική, μαζεύοντας μετανάστες από τα λιμάνια της Μεσογείου. Ο Βασίλης Καπόπουλος, ένας νεαρός Έλληνας,  που επιβιβάζεται στην Πάτρα θα γίνει μάρτυρας μιας απρόσμενης συνάντησης: μια νύχτα, σ’ αυτό το πλοίο που κουβαλά τα όνειρα του Νέου Κόσμου, θα λάβει χώρα η εξίσου ονειρική αλλά και πραγματική συνάντηση δύο μεγάλων ποιητών του αιώνα που πέρασε: του Φερνάντο Πεσσόα και του Κωνσταντίνου Καβάφη.
1ο Κρατικό Βραβείο Ποιότητας (2008, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών (2008, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), Βραβείο καλύτερης Φωτογραφίας, Μουσικής, Ήχου στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν οι: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, σκηνοθέτης, Θάνος Λαμπρόπουλος, παραγωγός και ο ηθοποιός Δημήτρης Οικονομίδης. Θα ακολουθήσει συζήτηση.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεχόμαστε  τρόφιμα  διαρκείας (πχ. γάλα, ζάχαρη, ζυμαρικά κλπ…) για το πρόγραμμα επισιτιστικής αλληλεγγύης του Λιμανιού της Αγωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: