Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας»

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Στις γειτονιές του Παύλου δεν περνάει ο φασισμός - Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία

               
                         ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

 Το Λιμάνι της Αγωνίας στηρίζει και συμμετέχει στην συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι

Το Σάββατο 25 Γενάρη οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είχαν το θράσος να εμφανιστούν στο Κερατσίνι, στον τόπο που οι ίδιοι 4 μήνες πριν δολοφόνησαν τον γείτονά μας Παύλο Φύσσα. 
Η προσπάθεια των δολοφόνων να ξαναπατήσουν το πόδι τους τις γειτονιές του Κερατσινίου,  της Δραπετσώνας και των τριγύρω περιοχών θα πέσει στο κενό γιατί θα μας βρουν όλους απέναντι τους! 
Υψώσουμε τείχος αδιάβατο στον φασισμό, στα μνημόνια, τη φτώχια και τον ρατσισμό

Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι 
την Παρασκευή 31 Γενάρη στις 18:00 
στην Π. Τσαλδάρη. στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Το πρωί του Σαββάτου (25/1) ομάδα 80-100 φασιστών της Χρυσής Αυγής έκαναν μοίρασμα υλικού και παρέλαση στις γειτονιές του Κερατσινίου. Στο πέρασμα τους από τους κεντρικούς δρόμους του Κερατσινίου από την Π. Τσαλδάρη στην Αμφιάλη ως την Πλ. Λαού στα Ταμπούρια κατέστρεψαν όλες τις αφίσες, τα πανό και τα υλικά σωματείων και συλλόγων και πολιτικών ομάδων. Να θυμίσουμε πως μια τέτοια δημόσια εξόρμηση-εμφάνιση του ναζιστικού μορφώματος δεν είχε ξαναγίνει στο Κερατσίνι ούτε πριν και προφανώς ούτε και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Όμως οι φασίστες της Χρυσής αυγής δε σταμάτησαν εκεί. Βανδάλισαν το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στην Π. Τσαλδάρη, όπου κατέβασαν και αντιφασιστικά πανό. Χτύπημα με μεγάλο συμβολισμό που δείχνει πως όχι μόνο οι ναζιστές χρυσαυγίτες παίρνουν στο ακέραιο την ευθύνη για την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, αλλά προκαλούν και όλη την κοινωνία του Κερατσινίου που ακόμα θρηνεί το χαμό του Παύλου Φύσσα. Στη συνέχεια όταν έφτασαν στην πλατεία Λαού με στρατιωτικού τύπου σχηματισμό επιτέθηκαν στο τοπικό αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Ρεσάλτο, εντός του οποίου υπήρχαν συναγωνιστές μέλη του οι οποίοι και απώθησαν την επίθεση.
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την επίθεση των φασιστών στο Ρεσάλτο, οι φασίστες πετούσαν πέτρες ακόμα σε διπλανά σπίτια στα οποία υπήρχαν και ανήλικα παιδιά. Έπειτα, με τη συνοδεία της αστυνομίας η οποία τους προστάτευε καθ’ όλη τη διάρκεια της επίθεσης, επέστρεψαν εκεί όπου ξεκίνησαν την παρέλασή τους.
Οι φασιστικές προκλήσεις πήραν αμέσως την απάντηση που τους έπρεπε, από εκατοντάδες αντιφασίστες που συγκεντρώθηκαν στην πλατειά Λαού και έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Κερατσινίου, όπου έγιναν αντιφασιστικές παρεμβάσεις και σβήστηκαν τα συνθήματα μίσους των ναζιστών δολοφόνων. Ενώ στην περιοχή θα γίνουν και διάφορες άλλες αντιφασιστικές δράσεις και εκδηλώσεις τις προσεχείς ημέρες.
Οφείλουμε να καταγγείλουμε τη στάση της αστυνομίας, η οποία όχι μόνο αν και παρούσα δεν  έκανε τίποτα για να σταματήσει τις επιθέσεις των φασιστών, αλλά και  μετά την επίθεση δεν έκανε καμία σύλληψη, αλλά αντίθετα φυγάδευσε τους δράστες μιας δολοφονικής επίθεσης.  Παράλληλα έστησε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση με δεκάδες μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και διμοιρίες των ΜΑΤ για να τρομοκρατήσει την ειρηνική αντιφασιστική πορεία που ακολούθησε ως απάντηση στην επίθεση των φασιστών, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως για το κράτος εχθρός και απειλή είναι το αντιφασιστικό και λαϊκό κίνημα και όχι οι ναζιστές δολοφόνοι.
Καλούμε το λαό των γειτονιών του Κερατσινίου, του Περάματος και της Δραπετσώνας να μην σταθούν ούτε μοιραίοι, ούτε άβουλοι, να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη να ξεριζώσουμε το φασισμό και να τσακίσουμε τους φασίστες στην περιοχή μας. Να μην επιτρέψουμε τους φασίστες να προκαλούν τη μνήμη μας και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο πως δεν τους φοβόμαστε. Μπροστά στις επερχόμενες εκλογές φαίνεται πως οι συμμορίτες Χρυσαυγίτες αναζητούν στις εργατογειτονιές του Πειραιά που μαστίζονται από τη φτώχια και την ανεργία τα επόμενα θύματά τους, τους επόμενους Παύλους. Δε θα τους το επιτρέψουμε.
Θέλουμε όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους, τους μετανάστες και όλο το λαό των γειτονιών μας να συμμετάσχουν σε όλες τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις του επόμενου διαστήματος.
Η προσπάθεια των δολοφόνων να ξαναπατήσουν το πόδι τους τις γειτονιές του Κερατσινίου,  της Δραπετσώνας και των τριγύρω περιοχών θα πέσει στο κενό γιατί θα μας βρουν όλους απέναντι τους! Η μάσκα της Χρυσής Αυγής «που πολεμάει το σύστημα» έπεσε με τις δολοφονίες των  Σαχζάτ Λουκμάν και Παύλου Φύσσα. Να υψώσουμε τείχος αδιάβατο στον φασισμό, στα μνημόνια, τη φτώχια και τον ρατσισμό.
Ούτε στο Κερατσίνι, ούτε και πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι
την Παρασκευή 31 Γενάρη στις 18:00 στην Π. Τσαλδάρη.
στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα
Καλούμε σωματεία, συλλόγους, μαζικούς φορείς και αντιφασιστικές συλλογικότητες να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση της Παρασκευής 31/1.

26-01-2014

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΠΔ

Στη γειτονιά του Παύλου Φύσσα ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
Χρυσαυγίτες-Δολοφόνοι είστε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!!
Το Σάββατο 25 Γενάρη οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είχαν το θράσος να εμφανιστούν στο Κερατσίνι, στον τόπο που οι ίδιοι 4 μήνες πριν δολοφόνησαν τον γείτονά μας Παύλο Φύσσα. Αλλά το θράσος τους δεν σταμάτησε εκεί.
Αφού βεβήλωσαν το σημείο της δολοφονίας του Παύλου, έσκισαν όλα τα πανό και τις αφίσες διάφορων σωματείων, συλλόγων και πολιτικών ομάδων της περιοχής μας, κατέβηκαν μέχρι την πλατεία Λαού και επιτέθηκαν με τα γνωστά τους «εργαλεία» (κράνη, σκεπάρνια, μαχαίρια, τούβλα, πέτρες κτλ) στον χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού «Ρεσάλτο». Από την βίαιη μανία τους δεν γλίτωσαν ούτε παρακείμενα μαγαζιά και σπίτια. Έφτασαν στο σημείο να κάνουν δολοφονική επίθεση σε σπίτι στο οποίο εκείνη την ώρα υπήρχαν ανήλικα παιδιά.
Χωρίς να μας προκαλεί καμιά έκπληξη, η αστυνομία όχι μόνο δεν παρενέβη αλλά «διακριτικά» προστάτευε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.
PA180048Η προσπάθεια των δολοφόνων να ξαναπατήσουν το πόδι τους τις γειτονιές του Κερατσινίου,  της Δραπετσώνας και των τριγύρω περιοχών θα πέσει στο κενό γιατί θα μας βρουν όλους απέναντι τους! Η μάσκα της Χρυσής Αυγής «που πολεμάει το σύστημα» έπεσε με τις δολοφονίες των Σαχζάτ Λουκμάν και Παύλου Φύσσα. Ενώ μέσα στη Βουλή υποστηρίζουν όλα τα αντεργατικά μέτρα (ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, ένθερμοι υποστηρικτές των φοροαπαλλαγών προς τους εφοπλιστές, απέναντι στο κίνημα των Σκουριών και υποστηρικτές του -κατά τα άλλα «εχθρού» τους- Μπόμπολα κ.α) οι φασίστες εξαντλούν την «αντισυστημικότητά» τους σε επιθέσεις απέναντι σε σωματεία, συλλογικότητες, στέκια, κοινωνικούς χώρους, αγωνιζόμενους εργαζόμενους και αντιφασίστες αγωνιστές.
Μπροστά στις επερχόμενες εκλογές φαίνεται πως οι συμμορίτες Χρυσαυγίτες αναζητούν στις εργατογειτονιές του Πειραιά που μαστίζονται από τη φτώχια και την ανεργία τα επόμενα θύματά τους, τους επόμενους Παύλους. Ε λοιπόν εμείς, η τοπική κοινωνία του Κερατσινίου, του Περάματος και της Δραπετσώνας δε θα επιτρέψουμε στους υπόδικους εγκληματίες ναζιστές να συνεχίσουν το εγκληματικό τους έργο, νομιμοποιώντας το μέσα από τις ψήφους εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας.
Να υψώσουμε τείχος αδιάβατο στον φασισμό, στα μνημόνια, τη φτώχια και τον ρατσισμό.
Ούτε στο Κερατσίνι, ούτε και πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι

την Παρασκευή 31 Γενάρη στις 18:00 στην Π. Τσαλδάρη.

στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: