Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Έγκλημα στο Φαρμακονήσι!

                                                                                                                


                                                                                                  24/1/2014                                                                         
Έγκλημα στο Φαρμακονήσι!
Οι επιζώντες μετανάστες από την τραγωδία στο Φαρμακονήσι φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά με δάκρυα στα μάτια και μαρτυρίες που συγκλονίζουν. Οι άνθρωποι αυτοί έχασαν οικογένεια και παιδιά στα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία, περιγράφοντας αποτρόπαιες σκηνές βίας, λεκτικής και σωματικής, από τους άνδρες του λιμενικού.
Η έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και η κακομεταχείριση των μεταναστών από τους συνοριοφύλακες σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας φέρνουν στην επιφάνεια, για άλλη μια φορά, την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στο μεταναστευτικό ζήτημα. Μια πολιτική που συμπυκνώνεται στην αποτροπή των μεταναστών να εισέλθουν στη χώρα και στην μαζική επαναπροώθηση τους με οποιοδήποτε κόστος. Άλλωστε, ο Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Βαρβιτσιώτης, δηλώνει ευθαρσώς την πολιτική του θέση, λέγοντας ότι «κανείς δε θέλει να ανοίξουμε τις πύλες και όλοι οι μετανάστες να απολαμβάνουν άσυλου στη χώρα», ενώ χαρακτηρίζει το περιστατικό «αντικείμενο χαζής εκμετάλλευσης».
Μόνο αποτροπιασμό και οργή μπορεί να προκαλέσει το γεγονός ότι  άνθρωποι πνίγονται στο Αιγαίο  υπό την εποπτεία του λιμενικού και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει  ένα τόσο σοβαρό θέμα με   πρωτοφανή πολιτική ελαφρότητα και μια στάση που  απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή με προκλητικό τρόπο.
Απαιτείται  άμεση και  ενδελεχής διερεύνηση των μαρτυριών των ανθρώπων που διασώθηκαν από το ναυάγιο και απόδοση πολιτικών ευθυνών  και ποινικών κυρώσεων στους υπεύθυνους για τη βύθιση του πλοιαρίου, που στοίχισε τις ζωές δώδεκα  προσφύγων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν εννέα μικρά παιδιά, για να μην χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές!
Το Λιμάνι της Αγωνίας και η πειραϊκή κοινωνία καταδικάζει απερίφραστα παρόμοιες πρακτικές οι οποίες είναι ξένες με τις ανθρωπιστικές αξίες που διέπουν τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: